Pour over
Hvad er pour over?
Pour over er en bryggemetode hvor du brygger din kaffe direkte ned i en kande. Her får du mulighed for at opleve slow coffee verden, som enten kan brygges med et rustfrit stål filter eller papirfilter. Her hælder du det varme vand hen over de malede kaffebønner med cirkulære bevægelser.
Mange af bryggerne er udført i varmebestandigt glas, og de fleste pour over bryggere har et silikonebånd eller korkkrave rundt om midten, således du let kan servere kaffen direkte fra bryggeren.
Når du skal anvende pour over bryggemetoden, vil du bruge en kedel eller elkedel, en dripper, papirfilter og en kande/server. Så er du i gang! Mange kaffeentusiaster sværger til brug af den såkaldt gooseneck kedel, hvor du opnår fuld kontrol over brygningen. Hældetuden minder som en gåsehals, der gør det muligt for dig at styre mængden af vand, som du hælder over de friskmalede bønner, samtidig med det bliver meget nemmere for dig at hælde i cirkulære bevægelser.
Sådan brygger du pour over
Vil du gerne i gang med at brygge pour over eller filterbryg, så læs vores blogindlæg: Sådan brygger du filterbryg - Den komplette guide.