Stelton

Stelton er skandinavisk design når det er bedst - her finder du Rigtig Kaffes store udvalg af smukke og funktionelle Stelton produkter, både gamle klassikere og spændende nyheder.

124 produkter i alt

Skandinavisk design i verdensklasse - se udvalget af Stelton her

Med en målsætning og mission om at være enhver forbrugers førstevalg, når det gælder godt og berigende design, er Stelton et af de førende indenfor skandinavisk design til hjemmet - og med rette! Stelton har mere end 50 års erfaring indenfor design og produktion, og sælges pt i over 50 lande.

Stelton er et design-brand, der er stiftet i 1960 af Niels Stellan Høm og Carton Madelaire, og navnet Stelton er en sammentrækning af Stellan og Carton. Stelton startede ud som en handelsvirksomhed, der forsøgte sig med salg af sportssko og møbler, dog uden det bedste resultat. Senere hørte de om fabrikken “Dansk Rustfrit” i Fårevejle, der producerede serveringsdele i rustfrit stål, hvilket var topmoderne i 1960’ernes Danmark. Stelton så muligheder og indgik derfor et samarbejde med fabrikken, og startede ud med at markedsføre en soveskål i rustfrit stål, der hurtigt blev en succes hos de danske og udenlandske isenkræmmere - bl.a. blev Stelton indbegrebet af dansk design i USA, hvor varerne blev solgt i eksklusive stormagasiner og designforretninger.

Peter Holmblad blev i 1963 ansat som eksportchef, og i slutningen af 70’erne tiltrådte han som administrerende direktør for Stelton. Peter havde en vidtrækkende vision og snart blev der udarbejdet nye kataloger, emballage og grafisk linje - alt i alt var dette med til at skabe et helt nyt liv for Stelton som design-brand. Den eneste måde Stelton ville overleve på, var ifølge Peter, at udvikle en helt ny produktlinje, som ville skille sig markant ud fra markedet. Peter var stedsøn af den danske designer Arne Jacobsen, og hurtigt blev der enighed om et samarbejde, der blev til en helt ny design-æra for Stelton!

Arne Jacobsen har designet den nok mest kendte Stelton-serie: Cylinda-Line, der efter tre intense års udvikling endelig blev lanceret i 1967. Serien består af serveringsservice i rustfrit stål, og er kendt for sit karakteristiske cylinderformede og avant-garde inspirerede udseende. I dag er Cylinda-Line et symbol på klassisk, tidsløs stil - et vidunder indenfor dansk design.

Siden 70’erne har Stelton udvidet sit samarbejde med internationale designere og arktiketer, så produktsortimentet løbende udvikles. I 1977 revolutionerede Stelton igen, da designeren Erik Magnussen lancerede den nok mest velkendte og anerkendte termokande i Danmark, som i daglig tale kendes som “Stelton kanden”, men som i virkeligheden hedder EM77.

Stelton står for skandinavisk design, innovation, kvalitet og æstetik - her er intet overladt til tilfældighederne og derfor er Steltons vision klar: de vil være det mest innovative, trendsættende designbrand, som verdens bedste designere ønsker at arbejde for.