Le Piantagioni Del Caffè

Le Piantagioni Del Caffé er et eksklusivt italiensk kafferisteri, der er skabt af kaffeentusiaster, som aldrig går på kompromis med kvaliteten. De laver nogle af det bedste Speciality Coffee i verden. Når du først har smagt kaffe fra Le Piantagioni, vil du opleve, at det bliver rigtig svært at gå tilbage til en anden kaffe - kaffebønnerne smager ganske enkelt fantastisk. Forhandles kun hos Rigtig Kaffe! Læs her Alt du skal vide om Le Piantagioni.

41 produkter i alt

Autentisk italiensk speciality coffee

Lad os præsentere Le Piantagioni Del Caffé

Le Piantagioni Del Caffé er et italiensk kafferisteri, som blev grundlagt i 1994. Her får man noget af det absolut ypperste indenfor kaffeverdenen – skabt af kaffeentusiaster, der absolut ikke går på kompromis med kvaliteten.

Bag Le Piantagioni finder man en passion for kaffe, samt en stræben og et løfte om at opnå den højeste kvalitet indenfor kaffe- og espressobønner. Kaffen fra Le Piantagioni er estate kaffe, hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra – en sporbarhed, som de sætter stor ære i. 

Hver farm er nøje udvalgt, så høsten og forarbejdningen af kaffebønnerne kan kontrolleres. Dette er Le Piantagionis garanti for topkvalitet, da ikke blot placeringen af farmen, jorden og klimaet spiller en rolle for kaffen, men også høstningen, forarbejdningen og ristningen.
Inspirationen hertil kommer fra vinens verden, hvor man har indført Doc-begrebet for at bevise brugen af de korrekte råvarer, og ikke mindst at behandlingen af råvarerne er korrekte.

Hver Le Piantagioni kaffeblend har sin helt egen unikke karakteristika, og på den farvede og smukke etiket fremgår det tydeligt hvilke bønner, der er brugt til blenden, og ikke mindst hvor bønnerne stammer fra.

Le Piantagioni fås primært i hele bønner, men fås som formalet kaffe. Se desuden vores mange kaffepakker, hvor du kan få pakker med forskellige varianter eller samme variant i 3kg, 6kg og 24kg.


Tidslinje-Le-Piantagioni.jpg


Le Piantagionis kaffer hører under den kategori man kalder for speciality coffee. En mærkning indenfor speciality coffee er CSC-certificering,
der står for Certified Speciality Coffee. Speciality Coffee er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC-sammenslutningen er født på baggrund af erfaringen og passionen hos en gruppe risterier, bl.a. Enrico Meschini, som er en del af Le Piantagioni. De brænder alle sammen for det samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe. 

Speciality Coffee til Specialty People

Le Piantagioni Del Caffé har besluttet sig for at sætte kundernes behov i centrum for alt, hvad de gør. Derfor fandt de på konceptet ”Specialty People”, der omfatter alle dem, der sætter pris på de finere ting, som har højere forventninger, og der leder efter noget mere – også når det kommer til kaffe.

De ønsker at samle alle Specialty People, der stadig har noget at lære om kaffe, og give dem mulighed for at udvide deres viden på en enkel måde, mens de har det sjovt. De ønsker, at håndværksmæssig kvalitetskaffe skal være tilgængelig for alle, men hvor det ikke behøver være kedeligt, nedladende og indelukket.

Så vil nogle af jer måske sidde tilbage: Hvorfor nu alt dette? Le Piantagioni mener, at som mange andre fagfolk i industrien, der arbejder med topkvalitet og unikke håndværksprodukter, har en tendens til at blive selvrefererende, skabe en niche og komplicere tingene på en måde, der tilfredsstiller dem selv. De har besluttet at flytte fokus fra deres egen viden til deres kunder. Og det første skridt er at åbne dørene til den håndværksmæssige kvalitetskaffeverden for alle ved at gøre den moderne, tilgængelig og sjov.


Personer-Le-Piantagioni.jpg


Le Piantagioni Del Caffé sørger gennem deres kaffer og kommunikation heraf at inkluderer dig. Du kan være en kaffeelsker, stor kaffeentusiast eller professionel barista. De forsøger at inkludere alle: Du skal være en af dem! De har fotograferet en masse skønne, glade mennesker – mænd og kvinder – i alle aldre. Gennem personificering forsøger de at nå ud til helt almindelige kaffeelskere, som nyder kvalitet og sætter pris på det allerbedste. Personerne finder du også på etiketterne på deres
kaffeposer, og her hos Rigtig Kaffe mener vi, at de er med til at skabe glæde og optimisme. Læg mærke til alle de fine detaljer og de skønne farver, som de har valgt at bruge. De har gjort etiketterne iøjnefaldende og reduceret informationen til kun at fokusere på de virkelig vigtige detaljer. Deres mål er at vække nysgerrighed og få enhver kaffeentusiast, hver kunde og enhver professionel barista til at føle, at de bliver inddraget. Le Piantagioni vil inspirere alle til at prøve bedre kvalitets kaffe og mindre industrielt produceret kaffe samtidig med at kunderne føler sig inddraget på en sjov og humoristisk måde.

 

Single estates kaffe – Di Piantagione

Kaffen i deres Di Piantagione-serie er udelukkende estate kaffe hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra. De rister hver kaffe omhyggeligt, så hver kop kommer til at indeholde alle de eksklusive aromaer fra den enkelte gård, hvor den stammer fra. Le Piantagioni ønsker bogstaveligt talt at bringe deres kunder et udsnit af det land, hvor kaffebønnerne er dyrket, plukket og høstet.

De søger hele tiden efter de mest interessante kaffebønner. De bønner som de udvælger, sendes derefter til Italien, hvor de begynder processen med at udvikle en ristningsprofil, der er bedst egnet til at lade bønnerne folde sig ud.


Landskab-Le-Piantagioni.jpg


Prøv kaffe fra Di Piantagione og smag forskellen

Høst og ristning af estate kaffe er meget anderledes end at høste og riste kaffe fra en region eller et land. Ofte bliver kaffe omtalt som "brasiliansk" eller "etiopisk" – og der er bestemt en forskel. Men der er også en væsentlig forskel mellem de forskellige regioner i et land. Det er lidt ligesom at sige: "Jeg elsker vin fra Italien". Man kan ikke udelukkende sige, at alt vin fra Italien er god. Det afhænger af mange forskellige forhold (vind, vejr, dyrkning, høst mv.). Det samme gælder for kaffe.

Er disse estate kaffer fra Le Piantagioni så bedre end andre gode kaffe? Ifølge Le Piantagioni er udtrykket ”bedre" et bredt og subjektivt begreb. Det der er vigtigt at holde sig for øje er, at disse kaffer ikke kun er kaffer, men et udtryk for en individuel gård og de mennesker (ofte familier), der passer dem. Det betyder, at du får en anderledes, autentisk og unik oplevelse. Det udvider kaffeverdenens horisont og tager dig med på en opdagelsesrejse i forhold til den kvalitet og mangfoldighed, som en pakke kaffe kan indeholde!

Følger processen fra såning, dyrkning, høstning til ristning

Le Piantagioni er blandt de få risterier i verden, der rent faktisk rejser direkte til producentlandene. Når de når dertil, besøger de ikke blot de producerende regioner – de møder i stedet de enkelte landmænd og lærer dem personligt at kende. Når de udvælger en kaffe, der gør indtryk på dem, etablerer de et forhold af gensidig udveksling og vækst med producenten, vender tilbage for at besøge farmen flere gange og følger plantens udvikling fra det øjeblik, den er sået.

Det er vigtigt for Le Piantagioni at være en del af hele processen for derved at sikre sig den bedste kvalitet i deres kaffer, så deres kunder oplever samme gode smag hver eneste gang, de åbner en ny pose.

De har udviklet et kontrolsystem for at sikre kvaliteten i alle de kaffer, som de pakker hver eneste dag: Dette involverer prøveudtagning og laboratorieanalyse af farven, den fysiske integritet og resultatet i koppen. Konsistensen af deres estate kaffe har gjort det muligt for dem at opstille referencekriterier: En kaffe vil kun blive solgt, hvis den opfylder disse kriterier. Kvalitetskontrol er det sidste trin i en proces, hvor kvalitet er deres største styrke, en filosofi og måde at arbejde på, der rækker ud over alle ord.

Er du blevet mere nysgerrig på Le Piantagioni og deres arbejde med single estate kaffe, så læs mere her: Alt du skal vide om Le Piantagioni.

Oplev Le Piantagionis kaffeunivers

Er du blevet nysgerrig på, hvem italienske Le Piantagioni er, så tjek deres farverige website ud. Her finder du masser af inspiration og god læsning omkring kaffe og ikke mindst speciality coffee. Husk at Rigtig Kaffe er ene forhandler i Danmark af kaffe fra Le Piantagioni.

 

Hvor kommer kaffen fra