Autentisk italiensk speciality coffee

Lad os præsentere Le Piantagioni Del Caffé

Le Piantagioni Del Caffé er et italiensk kafferisteri, som blev grundlagt i 1994. Her får man noget af det absolut ypperste indenfor kaffeverdenen – skabt af kaffeentusiaster, der absolut ikke går på kompromis med kvaliteten.  

Bag Le Piantagioni finder man en passion for kaffe, samt en stræben og et løfte om at opnå den højeste kvalitet indenfor kaffe- og espressobønner. Langt størstedelen af kafferne fra Le Piantagioni er estate kaffe, hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra – en sporbarhed, som de sætter stor ære i.

Hver farm er nøje udvalgt, så høsten og forarbejdningen af kaffebønnerne kan kontrolleres. Dette er Le Piantagionis garanti for topkvalitet, da ikke blot placeringen af farmen, jorden og klimaet spiller en rolle for kaffen, men også høstningen, forarbejdningen og ristningen. Inspirationen hertil kommer fra vinens verden, hvor man har indført Doc-begrebet for at bevise brugen af de korrekte råvarer, og ikke mindst at behandlingen af råvarerne er korrekte. 

Hver Le Piantagioni kaffeblend har sin helt egen unikke karakteristika, og på den farvede og smukke etiket fremgår det tydeligt hvilke bønner, der er brugt til blenden, og ikke mindst hvor bønnerne stammer fra. Le Piantagioni fås bl.a. som formalet kaffe.

Le Piantagionis kaffer hører under den kategori man kalder for speciality coffee. En mærkning indenfor speciality coffee er CSC-certificering, der står for Certified Speciality Coffee. Speciality Coffee er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC-sammenslutningen er født på baggrund af erfaringen og passionen hos en gruppe risterier, bl.a. Enrico Meschini, som er en del af Le Piantagioni. De brænder alle sammen for det samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe.

Speciality Coffee til Specialty People

Le Piantagioni Del Caffé har besluttet sig for at sætte kundernes behov i centrum for alt, hvad de gør. Derfor fandt de på konceptet ”Specialty People”, der omfatter alle dem, der sætter pris på de finere ting, som har højere forventninger, og der leder efter noget mere – også når det kommer til kaffe.

De ønsker at samle alle Specialty People, der stadig har noget at lære om kaffe, og give dem mulighed for at udvide deres viden på en enkel måde, mens de har det sjovt. De ønsker, at håndværksmæssig kvalitetskaffe skal være tilgængelig for alle, men hvor det ikke behøver være kedeligt, nedladende og indelukket.

Så vil nogle af jer måske sidde tilbage: Hvorfor nu alt dette? Le Piantagioni mener, at som mange andre fagfolk i industrien, der arbejder med topkvalitet og unikke håndværksprodukter, har en tendens til at blive selvrefererende, skabe en niche og komplicere tingene på en måde, der tilfredsstiller dem selv. De har besluttet at flytte fokus fra deres egen viden til deres kunder. Og det første skridt er at åbne dørene til den håndværksmæssige kvalitetskaffeverden for alle ved at gøre den moderne, tilgængelig og sjov.

Le Piantagioni Del Caffé sørger gennem deres kaffer og kommunikation heraf at inkludere dig. Du kan være en kaffeelsker, stor kaffeentusiast eller professionel barista. De forsøger at inkludere alle: Du skal være en af dem! De har fotograferet en masse skønne, glade mennesker – mænd og kvinder – i alle aldre.

Gennem personificering forsøger de at nå ud til helt almindelige kaffeelskere, som nyder kvalitet og sætter pris på det allerbedste. Personerne finder du også på etiketterne på deres kaffeblends, og her hos Rigtig Kaffe mener vi, at de er med til at skabe glæde og optimisme. Læg mærke til alle de fine detaljer og de skønne farver, som de har valgt at bruge. De har gjort etiketterne iøjnefaldende og reduceret informationen til kun at fokusere på de virkelig vigtige detaljer.

Deres mål er at vække nysgerrighed og få enhver kaffeentusiast, hver kunde og enhver professionel barista til at føle, at de bliver inddraget. Le Piantagioni vil inspirere alle til at prøve bedre kvalitets kaffe og mindre industrielt produceret kaffe samtidig med at kunderne føler sig inddraget på en sjov og humoristisk måde.

Single estates kaffe – Di Piantagione

Kaffen i deres Di Piantagione-serie er udelukkende estate kaffe hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra. De rister hver kaffe omhyggeligt, så hver kop kommer til at indeholde alle de eksklusive aromaer fra den enkelte gård, hvor den stammer fra. Le Piantagioni ønsker bogstaveligt talt at bringe deres kunder et udsnit af det land, hvor kaffebønnerne er dyrket, plukket og høstet.

De søger hele tiden efter de mest interessante kaffebønner. De bønner som de udvælger, sendes derefter til Italien, hvor de begynder processen med at udvikle en ristningsprofil, der er bedst egnet til at lade bønnerne folde sig ud.

Prøv kaffe fra Di Piantagione og smag forskellen

Høst og ristning af estate kaffe er meget anderledes end at høste og riste kaffe fra en region eller et land. Ofte bliver kaffe omtalt som "brasiliansk" eller "etiopisk" – og der er bestemt en forskel. Men der er også en væsentlig forskel mellem de forskellige regioner i et land. Det er lidt ligesom at sige: "Jeg elsker vin fra Italien". Man kan ikke udelukkende sige, at alt vin fra Italien er god. Det afhænger af mange forskellige forhold (vind, vejr, dyrkning, høst mv.). Det samme gælder for kaffe.

Er disse estate kaffer fra Le Piantagioni så bedre end andre gode kaffe? Ifølge Le Piantagioni er udtrykket ”bedre" et bredt og subjektivt begreb. Det der er vigtigt at holde sig for øje er, at disse kaffer ikke kun er kaffer, men et udtryk for en individuel gård og de mennesker (ofte familier), der passer dem. Det betyder, at du får en anderledes, autentisk og unik oplevelse. Det udvider kaffeverdenens horisont og tager dig med på en opdagelsesrejse i forhold til den kvalitet og mangfoldighed, som en pakke kaffe kan indeholde!

Følger processen fra såning, dyrkning, høstning til ristning

Le Piantagioni er blandt de få risterier i verden, der rent faktisk rejser direkte til producentlandene. Når de når dertil, besøger de ikke blot de producerende regioner – de møder i stedet de enkelte landmænd og lærer dem personligt at kende. Når de udvælger en kaffe, der gør indtryk på dem, etablerer de et forhold af gensidig udveksling og vækst med producenten, vender tilbage for at besøge farmen flere gange og følger plantens udvikling fra det øjeblik, den er sået.

Det er vigtigt for Le Piantagioni at være en del af hele processen for derved at sikre sig den bedste kvalitet i deres kaffer, så deres kunder oplever samme gode smag hver eneste gang, de åbner en ny pose.

De har udviklet et kontrolsystem for at sikre kvaliteten i alle de kaffer, som de pakker hver eneste dag: Dette involverer prøveudtagning og laboratorieanalyse af farven, den fysiske integritet og resultatet i koppen. Konsistensen af deres estate kaffe har gjort det muligt for dem at opstille referencekriterier: En kaffe vil kun blive solgt, hvis den opfylder disse kriterier. Kvalitetskontrol er det sidste trin i en proces, hvor kvalitet er deres største styrke, en filosofi og måde at arbejde på, der rækker ud over alle ord.

De grønne kaffebønner inspiceres nøje, før de sendes til ristning
Kvalitetssikring af de ristede kaffebønner
Der smages jævnligt på kaffen

Oplev Le Piantagionis kaffeunivers

Er du blevet nysgerrig på, hvem italienske Le Piantagioni er, så tjek deres farverige website ud. Her finder du masser af inspiration og god læsning omkring kaffe og ikke mindst speciality coffee. Husk at Rigtig Kaffe er ene forhandler i Danmark af kaffe fra Le Piantagioni.

Udforsk Le Piantagionis mange kaffevarianter 

Le Piantagioni har et bredt udvalg af kaffeblends, som både fås i hele kaffebønner samt formalet kaffe. Hos Rigtig Kaffe har vi samlet de forskellige kaffeblends i større kaffepakker til skarpe priser!

Le Piantagioni Alto Palomar

Le Piantagioni Samaria

Le Piantagioni Cachoeira da Grama

Le Piantagioni La Cumbre

Le Piantagioni Cachoeira da Grama

Le Piantagioni Alto Palomar Formalet kaffe

Le Piantagioni 85/15 Formalet kaffe

Le Piantagioni Yrgalem Formalet kaffe

Le Piantagioni Iridamo

Le Piantagioni San Luis & Raigode

Le Piantagioni Yrgalem

Le Piantagioni Lab #106

Le Piantagioni Alto Palomar

Le Piantagioni Alto Palomar er en økologisk og fairtrade kaffe, der har en bemærkelsesværdig aroma, en sød karakter, en fantastisk rund krop og et delikat syreindhold. Kaffen har smagsnoter af honning, mandel og kakao. Plantagen i Peru, hvor kaffen er dyrket, består af en sammenslutning af 120 småbønder, som alle er medlem af CACE (Cooperativa Agraria Cafetalera Ecologica). Kaffen er udvalgt af Le Piantagioni, fordi det er en faktastisk kaffe, men også fordi den dyrkes med respekt for etiske, sociale og miljømæssige værdier for både området og beboerne. Kaffen består af 100% arabicabønner.

Le Piantagioni Samaria

Le Piantagioni Samaria er en single estate kaffe med intense og spændende smagsnoter. Det er en sand espresso, så drik den som et espressoshot eller kombinér med mælk. Kaffebønnerne stammer fra Colombia og sorterne hedder Caturra, Tabi. Denne kaffe frigiver intense blomsteragtige dufte, den har en bemærkelsesværdig og samtidig mild syre og en orange-duftende chokolade eftersmag med hints af hasselnød. Kaffen består af 100% arabicabønner. Ejerne af Finca Samaria er dedikeret til kaffedyrkning og har gjort det de sidste 80 år. De er kaffefarmere af 4. generation og de er kendt for at bekymre sig utrolig meget om kvaliteten af det produkt, de producerer.

Le Piantagioni Cachoeira da Grama

Le Piantagioni Cachoeira da Grama er en CSC-certificeret 100% arabica fra den brasilianske Minas Gerais-region - en single estate kaffe med en helt særlig karakter. Kaffen er en meget klassisk brasiliansk kaffe med en intens sødme. Smag og aroma indeholder noter af chokolade og kandiseret mandarin, mens eftersmagen er blød og rund med sukkernoter. Kaffen dyrkes på kaffeplantagen Fazenda Cachoeira da Grama, der er ejet og ledet af Carvalho Dias, og som har været i familien siden 1890. Plantagen sørger for gode forhold for bønderne og deres familier, bl.a. er der bygget 47 huse på plantagen, en skole, en klub og en fodboldbane.

cachoeira-navn.jpg

lacumbre-navn.jpg

Le Piantagioni La Cumbre

Le Piantagioni La Cumbre er en single estate kaffe med nogle af de mest fantastiske og aromatiske egenskaber. La Cumbre er en Red Bourbon Natural 100% arabica, som stammer fra El Salvador. Bønnerne har noter af æble, kirsebær og banan, som giver en dejlig sødme og silkeagtig smag, med en anelse smag af fuge eller flødekaramel. La Cumbre er produceret på en estatei El Salvador og de vandt "Cup of Excellence 2018". Der er tale om en speciality kaffe af usædvanlig karakter med lav syrlighed og flødekaramel fedme, som skaber noget helt specielt når den kværnes.

Le Piantagioni Iridamo

Le Piantagioni Iridamo er CSC-certificeret kaffe fra Etiopien, Guatemala, El Salvador og Brasilien. Den kombinerer blomstrende parfume og en intens citrussmag med en sød, let smag og en delikat krop. Det er en usædvanlig og smagfuld kaffe, der skal nydes til morgenmaden, mellem måltiderne eller endda om aftenen! Kaffe har en kompleks aroma af 100% arabica bønner.

iridamo-navn.jpg

sanluis-navn.jpg

Le Piantagioni San Luis & Raigode

Le Piantagioni San Luis & Raigode er en CSC-certificeret kaffe, og kommer fra to forskellige plantager i henholdsvis El Savador og Indien. En lækker kombination af to bønner, som på forunderligvis går perfekt i spil med hinanden. En blend med en stærk og langvarig smag, som giver en rund og fyldig oplevelse med smagsnoter af krydderier og kakao. Kaffen er fremstillet af 75% arabica og 25% robusta bønner. 

Le Piantagioni Yrgalem

Le Piantagioni Yrgalem er en single estate kaffe stammer fra regionen i Ethipion, som menes at være oprindelsesstedet for alle typer arabica bønner. Her gror kaffeplanterne fortsat vildt, og høstes nænsomt med den største respekt for råvarerne. Denne kaffe har med en kraftig aroma, med en intens frugtagtig smag med et hint af citrus. En kaffe med medium bitterhed og samtidig en sød smag. Yrgalem kaffebønner kaldes en "have kaffe", fordi alle producenterne er meget små, og deres produktioner er begrænsede til, hvad man kan dyrke i en almindelig have. Dette gør blot denne kaffe endnu mere unik.

yrgalem.jpg

lab106-navn.jpg

Le Piantagioni Lab #106

Le Piantagioni Lab #106 er en 100% arabica kaffe bestående af 3 forskellige bønner fra 3 forskellige kaffeplantager. Dette er en elegant og velbalanceret sammensætning med en kompleks aroma og smag. Kombinationen af de 3 forskellige arabicabønner giver en dejlig smag med noter af mørk chokolade og vanilje, som giver en blød og delikat kaffe. Bønnerne har desuden en meget intens og fyldig smag, som gør den god både som espresso og som mælkedrik. Kaffen er mediumristet og er dyrket i Brasilien og Indien. Klart en kaffe, der er værd at prøve!

Lang tradition med fokus på den gode smag

Le Piantagioni Del Caffé blev som tidligere nævnt grundlagt i 1994 og har siden 2005 har været en del af risteriet Arcaffe. Et risteri, der ikke går på kompromis med kvaliteten og vil skabe noget af det bedste speciality coffee i verden. Og du kan smage forskel - derfor har Le Piantagioni gennem tiden ikke kun arbejdet på at forbedre sine kaffer, men også bibeholde den gode smag, når de så har fundet den. Dette gøres gennem konstant kvalitetssikring af deres kaffer. 

Her får du et kort udsnit af den rejse, som Le Piantagioni har været på siden 1994.

Le Piantagioni er med hele vejen

Noget af det allervigtigste for Le Piantagioni er at kvalitetskontrolere deres kaffer. Derfor følger de hele processen fra start til slut. Hver farm er nøje udvalgt, så høsten og forarbejdningen af kaffebønnerne kan kontrolleres. Dette er Le Piantagionis garanti for topkvalitet, da ikke blot placeringen af farmen, jorden og klimaet spiller en rolle for kaffen, men også høstningen, forarbejdningen og ristningen. 

Disse billeder er fra forskellige gårde rundt om i verdenen, og Le Piantagioni besøger dem alle med jævne mellemrum.

Le Piantagioni følger processerne helt fra såning til kaffebønnen er klar til høstning.
Her er et eksempel på kaffebønner, som udvælges til fx speciality coffee.
Her ses kaffebønner, som anvendes til mere kommerciel kaffe - forskellen ses tydeligt.
Her tørres kaffebønnerne, mens de er spredt ud.
Her tørres kaffebønnerne i separate kasser.
Her ses en natural tørringsproces.
Her bliver kaffebæret vasket udvendigt.
Her bliver kaffebønnerne adskilt fra frugtkødet - det gør man ved hjælp af en pulper.
Her tørres kaffebønnerne på en farm.
Køb din brygger her

Brug for en god kaffebrygger?

Tjek sortiment ud her

Udforsk sortimentet her

Stort udvalg af Speciality Coffee

Se alle Le Piantagionis varianter her