Serviceværkstedet holder lukket i uge 29, 30 og 31. Man kan derfor ikke indlevere maskiner i denne periode.

Læs mere her

Kapselmaskiner VS. (fuld)automatiske espressomaskiner

Kapselmaskiner VS. (fuld)automatiske espressomaskiner

Kapselmaskiner er billigere nu og her, men ikke i længden

Det kan være yderst fristende at investere i en af de populære kapselmaskiner, som oversvømmer espressomarkedet pt. En kapselmaskine virker umiddelbart som den nemme og ikke mindst billige løsning, men dette er dog ikke altid tilfældet.

Tænk også på miljøet, når du vælger espressomaskine

Næsten alle kaffekapsler ankommer emballeret i både æske og pose, og så er der selve kapslen, som består af plastik og folie. Der er dermed meget emballage, der anvendes og går til spilde ved at nyde denne form for kaffe.

Hvis du derimod vælger en fuldautomatisk espressomaskine med indbygget kværn og oveni købet vælger Speciality Coffee eller Fairtrade-bønner, så er du ikke alene sikker på at støtte op omkring de lokale kaffefarmere, men også sikker på at få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
 

Regnestykket

Vi har opsat to regnestykker, som illustrerer, hvad du rent faktisk kommer til at betale over en 4 års periode, hvis du investerer i en kapselmaskine kontra en (fuld)automatisk espressomaskine. Tallene i nedenstående regnestykke er gennemsnitstal baseret på en almindelig dansk familie. 

Kapselmaskine (Fuld)automatisk espressomaskine
  • Familien drikker 5,7 kopper om dagen
  • Hver kapsel koster 3 kr (her regnes der kun med kaffekapsler)
  • 365 dage på et år
  • Gennemsnits levetid for maskine 4 år
  • 5,70 x 3 x 365 x 4 = 24.966 kr
  • Familien drikker 5,7 kopper om dagen
  • Hver kop koster 1,28 kr (Kg pris på 160,- og 8 gram kaffe pr kop)
  • 365 dage på et år
  • Over en 4-årig periode
  • 5,7 x 1,28 x 365 x 4 = 10.652,16 kr


Sammenlignes ovenstående regnestykker, kan man konkludere, at prisen på kaffekapsler over en periode på 4 år lyder på ca. 24.966kr, hvorimod forbruget af hele bønner ved en fuldautomatisk espressomaskine lyder på under det halve, nemlig 10.652,16kr. Dette betyder, at du rent faktisk kan investere i en fuldautomatisk espressomaskine til ca. 14.300kr, og dermed have spenderet det samme som ved en kapselmaskine!

Fordelen ved en fuldautomatisk espressomaskine kontra en kapselmaskine er ikke blot mindre emballage og en billigere pris pr. kop kaffe. En kapsel indeholder ca. 5g malet kaffe, hvor vi i ovenstående regnestykke har regnet udfra, at en fuldautomatisk typisk brygger en kop kaffe med hele 8 gram pr. kop - du får dermed en langt mere intens og kraftig kaffe. Ligeledes er friskmalet kaffe altid at foretrække, da man får mest mulig aroma og smag fra hele bønner kontra formalet kaffe.

Hos Rigtig Kaffe har vi et stort udvalg af fuldautomatiske espressomaskiner i priser fra ca. 4.000-5.000kr og op - går du med overvejelser om at investere i en maskine, er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. Er du i tvivl om, hvad forskellen på de forskellige typer espressomaskiner er, kan du læse meget mere om det her.

Share this content