Videochat eller skriv med en rådgiver

Videochat direkte om din næste espressomaskine

Videochat eller skriv med os

Få videorådgivning til din næste espressomaskine

Tal direkte med en rådgiver man-fre fra. 10 til 12.
Du kan se os, men vi kan ikke se dig.

Videochat er åben man-fre fra kl. 10 til 12.

Der er pt. ingen videorådgivere tilgængelige. Du kan i stedet skrive med vores chatbot.

eller

Skriv med en sælger

Se om vores chatbot kan hjælpe dig - ellers viderestilles du til en af vores sælgere.

Opskrift på julelækkerier med kaffe - Overrask dine gæster!

22/11 2021 : Opskrifter
Opskrift på julelækkerier med kaffe - Overrask dine gæster!

Julelækkerier til kaffeelskeren!

Konfekt, trøfler, chokolade og marcipan - alt sammen noget, der høre julen til, og i julen er det tilladt at "synde" lidt mere end normalt. Her får du 3 fantastiske opskrifter på julelækkerier til kaffeelskeren! 

Chokoladetrøfler med kaffe

Ca. 20-25 stk.

Tip: Brug gerne handsker når du skal forme trøflerne, da det godt kan blive noget fedtet. 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • Hak chokoladen fint
  • Kom fløde og kaffebønner i en gryde og varm op til lige under kogepunktet og rør jævnligt. Fløden skal ikke koge, så risikerer du at skille chokolademassen, men den skal stadig være varm nok til at kunne smelte chokoladen
  • Så snart fløden har trukket smag af kaffe tilsæt et nip salt og hæld kaffefløden over chokoladen
  • Rør til chokolademassen er helt glat og blank
  • Hæld chokolademassen i en form og sæt den i køleskabet i 2-3 timer eller natten over til den har sat sig
  • Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle
  • Rul kuglen i kakaodrys, og kom dem i en lufttæt plastikbeholder
  • Opbevar chokoladetrøflerne på køl

Konfekt med chokolade, marcipan og espresso

Til ca. 6-8 personer.

Ingredienser:

  • 200 g mørk chokolade 70%
  • 100 g blød nougat
  • ½ dl stærk kaffe (gerne espresso) (prøv Rigtig Kaffe Super Crema)
  • 1 spsk amaretto (italiensk mandellikør)
  • 100 g ren rå marcipan
  • Evt. ristede mandler og hakkede kaffebønner som pynt

Fremgangsmåde:

  • Skær chokolade og nougat i små stykker, og smelt dem sammen med den varme kaffe. Rør amaretto i.
  • Skær marcipan i terninger, ca. 1 cm, og bland dem i chokolademassen.
  • Beklæd en lille firkantet form, ca. 10 x 20 cm, med film eller en opklippet frysepose.
  • Fyld den med chokolademassen og stil formen tildækket i køleskabet.
  • Pynt med mandler og/eller bønner og skær den stivnede chokoladekonfekt i snitter.

Macarons med kaffe og chokoladeganache

Ca. 25 stk.

Ingredienser:

Macarons

  • 300 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g fint blendede mandler)
  • 25 g kaffegrums 
  • 120 g æggehvider (stuetemperatur)
  • 30 g sukker

Chokoladeganache

Fremgangsmåde:

Macarons

  • Pisk æggehviderne luftige og pisk derefter sukker i, til du har en stiv marengs.
  • Si flormelis og kaffegrums og vend forsigtigt med mandelmel.
  • Brug en dejskraber til at vende det forsigtigt i de luftige æggehvider
  • Kom din marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tyl i og sprøjt ca. 50-60 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 3 cm i diameter.
  • Bank pladen ned i køkkenbordet et par gange for at fjerne eventuelle luftbobler, og lad dem så hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Bag dem ved 160 grader over-undervarme i ca. 16-17 minutter.
  • Lad dem køle et par minutter på bagepladen og kom dem derefter, forsigtigt med en palet, over på en rist for at afkøle helt.

Chokoladeganache

  • Lav chokoladeganache ved at varme fløde og kaffe op til lige før kogepunktet.
  • Hak chokoladen fint, hæld den varme kaffefløde over og rør rundt til du har en flydende chokoladesauce. Smag til med et nip salt.
  • Lad chokoladeganachen sætte sig på køl i 30-60 minutter.
  • Pisk herefter ganachen luftig – bare 10-20 sekunder.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl i og sprøjt ganache ud på hver anden macaron.
  • Kom de resterende macarons (uden ganache på) ovenpå og tryk dem forsigtigt sammen. 
  • Opbevar dem i en luftæt boks på køl.

Del dette indlæg