Opskrift på skønne juletrøfler med kaffe - Overrask dine gæster!

Chokoladetrøfler til kaffeelskeren!
Chokolade og kaffe har altid passet godt sammen. Her i julen er det tilladt at "synde" lidt mere end normalt. Her får du opskrift på chokoladetrøfler til kaffeelskeren!
Chokoladetrøfler med kaffe
Ca. 20-25 stk.
Tip: Brug gerne handsker når du skal forme trøflerne, da det godt kan blive noget fedtet.
Ingredienser:
-
300 g chokolade
-
2 dl fløde
-
0,5 dl kaffebønner
-
2 dl kakaopulver
Fremgangsmåde:
-
Hak chokoladen fint
-
Kom fløde og kaffebønner i en gryde og varm op til lige under kogepunktet og rør jævnligt. Fløden skal ikke koge, så risikerer du at skille chokolademassen, men den skal stadig være varm nok til at kunne smelte chokoladen
-
Så snart fløden har trukket smag af kaffe tilsæt et nip salt og hæld kaffefløden over chokoladen
-
Rør til chokolademassen er helt glat og blank
-
Hæld chokolademassen i en form og sæt den i køleskabet i 2-3 timer eller natten over til den har sat sig
-
Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle
-
Rul kuglen i kakaodrys, og kom dem i en lufttæt plastikbeholder
-
Opbevar chokoladetrøflerne på køl