Opskrifter på hjemmelavet iste, nu hvor sommeren nærmer sig☀️

01/06 2024 : Opskrifter , Tips & guides
Opskrifter på hjemmelavet iste, nu hvor sommeren nærmer sig☀️

Opskrifter på hjemmelavet iste

Hos Rigtig Kaffe er vi helt vilde med iste - især nu hvor sommeren nærmer sig. Derfor har vi bestilt en masse flotte serveringskander hjem, så du kan servere hjemmebrygget iste for din familie og venner. Men inden du når så langt, skal du have de gode fif til at lave din egen iste.

Iste er et sundere alternativ til læskedrikke og sukkerholdig juice. Det første du skal beslutte dig for, er hvilken te du vil bruge til brygningen. Faktisk kan alle slags te bruges til iste, både sort, rød og grøn. Brug gerne te med smag, fx citrus og ingefær eller jordbærte. Det kommer helt an på hvad du er til.

Det er bedst at brygge iste på løs te, da det ofte er af bedre kvalitet end posete. Sørg for at lave teen ekstra stærk, da iste kræver en kraftig smag for at smage igennem, når der tilsættes en stor mængde is. Derudover smager teen bare bedre, når det brygges på lækker te af høj kvalitet som fx NUTE, Østerlandsk Thehus eller Kusmi.

Iste kan brygges på to måder: Varmbrygget iste og koldbrygget iste.


Varmbrygget iste

Varmbrygget iste laves på samme måde som normal varm te:

  • Vandet koges og tebladene tilsættes. Lav gerne teen dobbelt så stærk, som du ellers ville gøre til varm te. Husk at læse instruktionerne på pakken, rød te skal eksempelvis ikke i kogende vand, men vand ved ca. 85 grader.

  • Lad teen trække godt og si tebladene væk.

  • Tilsæt rørsukker, kandisklumper eller sirup, afhængigt af din søde tand. Dette gøres helst mens teen stadig er varm, da sukkeret opløses lettest.

  • Køl teen helt ned. Du kan give teen et kuldechok med en masse isterninger, eller lade den afkøle i køleskabet. Det bedste resultat opnås ved kuldechokket. Så opnår du også den flotte klare farve, man kender fra iste.

  • Servér teen med isterninger og evt. skiver af citron og mynte


Koldbrygget iste

Koldbrygget te er lidt anderledes. Her brygges teen i koldt vand fra start. Grøn te egner sig rigtig godt til koldbrygning.

  • Brug ca. 4 spsk løs te til 1 liter vand.

  • Tilsæt rørsukker, kandisklumper eller sirup, afhængigt af din søde tand.

  • Teen skal nu trække 8 timer i køleskabet.

  • Når tiden er gået skal teen sies, og så er den ellers klar til servering.

  • Servér den ligesom varmbrygget iste med skiver af citron eller prøv med bær.


3 lækre og lette opskrifter på hjemmelavet iste

Hos Rigtig Kaffe har vi skabt tre skønne opskrifter på hjemmelavet iste - som endda er super lette at lave. Teen i alle opskrifter kan findes i vores istesortiment. Du vælger selv om du er til den koldbryggede eller varmbryggede metode. 


Iste med citron og ingefær fra Kusmi

Smag af citron og ananas.

IngredienserKilner saftdispenser med citrus iste

1 liter te (Citron og ingefær Kusmi)

50 ml Lavazza orangesirup

50 g rørsukker

30 ml limejuice

1 håndfuld frisk basilikum

1/2 ananas i tern

Fremgangsmåde:

  • Bryg teen - vælg selv om du ønsker en koldbrygget eller varmbrygget metode.

  • Bland med orangesirup, rørsukker og limejuice.

  • Kom frisk basilikum og ananas i.


Iste med Strawberry Cream fra Østerlandsk Thehus

Sommersmag af jordbær.

IngredienserIste med jordbær

1 liter te (Strawberry Cream Østerlandsk Thehus)

50 ml Lavazza orangesirup

50 g rørsukker

20 ml citron eller limesaft

Frisk mynte

Friske eller frosne jordbær

1 lime i skiver

Fremgangsmåde:

  • Bryg teen - vælg selv om du ønsker en koldbrygget eller varmbrygget metode.

  • Bland med orangesirup, rørsukker og citron/limesaft.

  • Kom jordbær og limeskiver i og pynt med mynte.


Iste med Organic Energizer fra Østerlandsk Thehus

Smag af lemon, vanilje, fersken og hindbær.

IngredienserHjemmelavet iste

1 liter te (Organic Energizer Østerlandsk Thehus)

50 ml Lavazza orangesirup

50 g rørsukker

30 ml citron- eller limesaft

Frisk mynte

1 vaniljestang

1 fersken

150 g frosne hindbær

Fremgangsmåde:

  • Bryg teen - vælg selv om du ønsker en koldbrygget eller varmbrygget metode.

  • Bland med orangesirup, rørsukker og citrussaft.

  • Kom frisk mynte og vaniljestang i (vaniljen skrabes ud og stangen lægges i).

  • Servér med fersken og frosne hindbær.

Relaterede indlæg

Del dette indlæg