Sådan opbevarer du din kaffe

13/08 2013 : Kaffeviden , Tips & guides
Sådan opbevarer du din kaffe

Kaffes aromatiske olier er flygtige, fordamper let i luften, samt ved brygning.

Men hvis du følger de nedenstående råd, vil du være i stand til at nyde mere af den rige kaffesmag så længe som muligt. 

Køb friskristet kaffe

Jo før du køber kaffen, efter den er blevet ristet, jo mere smagfuld vil den være. Så en god idé er at købe kaffe i en forretning, der har en regelmæssig omsætning og dermed udskiftning i deres kaffesortiment.

Når du køber færdigpakket kaffe, så kig efter produkter i vakuumpakkede eller kvælstof-skyllede poser, som forhindrer interaktion med luft og deraf tab af smag.
 

Vælg altid hele bønner frem for malet kaffe

Når bønner bliver kværnet til malet kaffe, øges deres overfladeareal naturligvis. Dette betyder, at kaffens aroma og smag lettere kan undslippe. Netop derfor holder hele bønner, som nævnt ovenfor, bedre.
 

Opbevar kaffen i en lufttæt beholder

En glaskrukke eller anden beholder med et tætsluttende låg vil minimere kaffens interaktion med luft og derved mindske tabet af kaffesmag. Brug fx de gammeldags krukker med glaslåg, forseglet med gummipakninger og metalklemmer.
 

Opbevar kaffen køligt

Jo mindre varme bønnerne er udsat for, jo længere kan smagen holde sig. Du kan evt gemme kaffebønnerne i et køligt rum, væk fra lys og varmekilder. Undgå opbevaring i fryser og køleskab, da fugt fra luften kan komme ind i beholderen, når du skal bruge bønnerne. Du kan risikere, at denne indtrængende luft kondenserer, når du lægger beholderen tilbage i fryseren. Dette kan resultere i, at smagen forsvinder endnu hurtigere.

Relaterede indlæg

Log ind for at give en anmeldelse

Del dette indlæg