Videochat eller skriv med en rådgiver

Videochat direkte om din næste espressomaskine

Videochat eller skriv med os

Få videorådgivning til din næste espressomaskine

Tal direkte med en rådgiver man-fre fra. 10 til 12.
Du kan se os, men vi kan ikke se dig.

Videochat er åben man-fre fra kl. 10 til 12.

Der er pt. ingen videorådgivere tilgængelige. Du kan i stedet skrive med vores chatbot.

eller

Skriv med en sælger

Se om vores chatbot kan hjælpe dig - ellers viderestilles du til en af vores sælgere.

Sig farvel til kedelig kaffe for altid - drop konsumkaffen

11/06 2021 : Kaffeviden , Tips & guides
Sig farvel til kedelig kaffe for altid - drop konsumkaffen

De seneste 20 år er der sket meget med kaffe i Danmark. Der er en stigende interesse for højere kvalitet kaffe end det, man kan købe i supermarkedet. Hos Rigtig Kaffe gør vi, hvad vi kan, for at højne niveauet på kaffe.

Hvis du går op i kvaliteten på din kaffe, bør du købe bønnerne fra fagfolk, der er passionerede og brænder for at give dig det bedste resultat. Her kommer du til at betale lidt mere, men det er lidt som at gå til bageren efter brød eller til slagteren for at købe spegepølse - det er bare bedre.

Kig efter ristedatoen

På almindelig konsumkaffe, som du finder i supermarkedet, står der typisk ingen ristedato, og kaffen har officielt en holdbarhed på et år - men det er mildest talt lidt misvisende. Kaffeentusiaster anbefaler at bruge kaffebønnerne indenfor 3 uger fra den dag, de er blevet ristet. Det er nemlig fra ristningen og tre uger frem, at kaffen er bedst. Indenfor 3 måneder er kaffebønnerne stadig gode, men de vil have mistet en del smag og aroma siden ristningen.

Med det i mente kan man næsten tænke sig til, at kaffe ikke kan holde en høj kvalitet i et helt år. Kaffe bliver ikke muggen, rådden eller sur, så der er ikke noget galt med kaffen - den smager bare ikke af ret meget. Ristedato på poserne handler om, at kunderne kan sætte krav til friskheden af den kaffe, de køber.

Der er forskel på kaffe

Nyristet kaffe smager bedst, det smager af mere, og det har flere aroma- og smagsnuancer. Under ristningen opbygges gasser i kaffebønnerne, og de første par dage efter de er blevet ristet, mener mange, at de stadig udvikler smag. Som tommelfingerregel peaker kaffebønnernes kvalitet ca. en uge efter ristning.

De første dage, hvor kaffen afgasser, vil smagen samle sig mere og opnå den karakter og de noter, som den skal have. Efter tre måneder er bønnerne dog afgasset i en sådan grad, at de mister intensitet, kompleksitet og smag.

Risterierne gør sig megen umage med at riste bønnerne forskelligt, bruge forskellige bønner og meget andet, for at lave de bedste kaffeblends til dig. Her på siden finder du også Rigtig Kaffes egne serier af fantastiske kaffeblends, hvor alle kan finde noget, der passer til deres smag og kaffepræferencer.

Det er vigtigt at bruge friskmalede hele kaffebønner for at få den bedste kaffeoplevelse. Her på siden finder du et stort udvalg af forskellige ristninger, oprindelseslande, bønnetyper og meget mere, der har en indflydelse på det endelige resultat.

Brug altid hele kaffebønner

Hvis vi ikke kan overbevise dig om at fravælge supermarkedskaffe (hvem ved, måske er dét din favorit) så bønfalder vi dig; køb hele bønner! For godt nok mister hele kaffebønner relativt hurtigt deres smag og aroma efter ristning, men det er ikke noget mod, hvad formalet kaffe gør. Når bønnerne er malede, er overfladearealet mangedoblet, og alle de dejlige smags- og aromastoffer forsvinder som dug for solen i løbet af meget kort tid.

Husk at dine kaffebønner altid skal opbevares tørt, mørkt og køligt, for at bevare smagen og aromaen. Det er også vigtigt kun at male den mængde kaffe, du skal bruge med det samme, da det malede kaffe hurtigt bliver smagløst.

Det eneste du skal bruge for at komme i gang med at male dine egne kaffebønner er (selvfølgelig ud over kaffebønnerne) en god kværn. Vi har et stort udvalg af kaffekværne i mange forskellige prisklasser, så du kan prøve kræfter med processen og opleve forskellen.

Hvor længe kan kaffe holde sig?

Vi anbefaler at bruge kaffen inden 3 måneder fra ristedatoen, da kaffebønnerne mister smag og aroma relativt hurtigt efter ristning. Dog bliver kaffe ikke dårlig eller for gammel - bare smagløs og kedelig.

Relaterede indlæg

Log ind for at give en anmeldelse

Del dette indlæg