Manuelle kaffemøller

Nyder du at have hands-on og bruge god tid på din kaffebrygning? Så skal du have en manuel kaffekværn. Intet slår duften af friskkværnet kaffe, og ved den manuelle proces, opnår du endnu mere autensitet i din kaffebrygning. 

Vi har et bredt udvalg af manuelle kaffekværne i topkvalitet, hvor du undgår larm og selv styrer tempoet. På langt de fleste manuelle kaffemøller kan du justere formalingsgraden til lige nøjagtig den kaffebrygningsmetode, som ud skal kværne til.

Produkter
There are 7 products.

7 produkter i alt

Manuelle kaffemøller - når fordybelse er det vigtigste

Mange nyder stadig den manuelle proces i kværningen af hele kaffebønner. Du undgår larmen fra en elektrisk kværn, og du bestemmer selv tempoet. En manuel kaffekværn er også super at tage med på telt- og campingtur eller tage med i båden, når du skal nyde en friskbrygget kop kaffe.

Vi fører kun manuelle kaffemøller af høj kvalitet fra anerkendte producenter som bl.a. Bialetti, Peugeot, BastianDualit og selvfølgelig også Hario, som producerer nogle af de mest elskede manuelle kaffekværne. 

Er du til det traditionelle og autentiske udtryk skal du kigge på Hario MM-2 Manuel Kaffemølle i træ eller Hario Standard Manuel Kaffemølle i Træ. Det er to smukke kaffemøller at have stående på køkkenbordet.

Er du mere til det moderne look på en manuel kaffemølle, så tag et kig på Dualit Håndholte Kværn eller Peugeot L'Arbre Manuel Kaffemølle Stål. To rigtig gode bud på en moderne kaffekværn af højkvalitet til kaffeentusiasten.

Hvad er forskellen på den elektriske og manuelle kaffekværn? 

Forskellen på den elektriske og den manuelle kaffekværn er, at den elektriske er en "maskine", der tilsluttet strøm selv maler bønnerne. Med den manuelle kaffemølle skal man selv dreje på en kværn eller en mølle, som maler bønnerne. Om du skal købe en elektrisk eller en manuel kaffekværn afhænger af, hvor ofte du skal bruge din kværn og hvor store mængder kaffe du skal kværne ad gangen. 

Du kan her læse hvilken kaffekværn, du skal bruge til hvilket formål, når du skal brygge en kop kaffe. 

Fordele og ulemper ved en manuel kaffekværn

Fordele:

  • Ofte billigere end elektriske kværne bønnerne
  • Meget ensformige resultater til prisen
  • Nemme at have med på farten
  • Mindre larm end ved en elektrisk kværn

Ulemper:

  • Kan som regel kun kværne små mængder kaffe ad gangen
  • Kræver manuelt arbejde at kværne bønnerne

Sådan kværner du dine kaffebønner rigtigt

Bønnerne skal males sådan, at du får mest ud af kaffen, hvad enten du brygger den i en espressomaskine, hvor vandet kun er i kontakt med kaffen i kort tid, fordi det bliver presset gennem kaffen, eller i en stempelkande, hvor smagen har mere tid til at trække ud.

Når du maler kaffe til en stempelkande, skal du gå efter en grov formaling; kaffen skal føles lidt som groft salt, du kender fra saltkværnen, fordi kaffen er i kontakt med vandet længe. Skal kaffen males til filterkaffe skal den have en medium formaling; her føles kaffen kornet men fint som bordsalt, fordi vandet løber relativt hurtigt gennem kaffen. Kaffebønner, der skal kværnes til en espressomaskine, skal du gå efter at male fint; det skal føles finere end sukker, men ikke helt pulver, fordi vandet bliver presset gennem kaffen ved højt tryk og derfor er i kontakt med kaffen meget kort.

Hvis der ikke må være nogen slinger i valsen, når du skal brygge din kaffe, kan du investere i en kaffevægt - så har du helt styr på doseringen hver gang. Alternativt kan du tælle cirka 50 hele kaffebønner (7 gram) pr. kop.