Økologisk & Fairtrade Kaffe

Vi har et bredt udvalg af økologiske og Fairtrade certificerede kaffer i topkvalitet. Du finder bl.a. smagfulde kaffebønner i vores eget mærke, som vi har brugt lang tid på at udvikle for at skabe den helt rette blend, så du kan nyde en fantastisk kop økologisk kaffe.

Gå på opdagelse i vores økologiske kaffeunivers her - så køber du ikke kun god kvalitetskaffe, men du handler også med øje for de sociale, miljømæssige og etiske værdier, som kommer de kaffeproducerende lande og dets befolkning tilgode.

Produkter
There are 63 products.

63 produkter i alt

Økologisk & Fairtrade certificerede kaffer

Hos Rigtig Kaffe tilbyder vi økologiske og Fairtrade certificerede kaffer i topkvalitet.

Kaffebønnerne er dyrket med respekt for de etiske, sociale og miljømæssige værdier for både området og beboerne. Det er vigtigt for os at vide, hvor kaffebønnerne kommer fra, og hvordan de bliver høstet i de enkelte lande. Vi ønsker gennemsigtighed gennem alle processerne, så vi altid kan stå inde for produktionen af vores økologiske kaffer.

Et økologisk produkt er forbrugerens sikkerhed for, at produktet er produceret uden anvendelse af kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning, samt at produktionen er bæredygtig. I den økologiske proces er det også forbudt at anvende kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer og kunstige sødemidler.

Hvis du går efter økologiske kaffer, skal du kigge efter den økologiske mærkning på poserne. Fx er det røde ø-mærke garanti for, at varerne kommer fra en leverandør, som lever op til EU’s regler om økologisk produktion. Et regulativ som indeholder et detaljeret regelsæt for både planteproduktion og økologisk dyrehold.

Økologisk kaffe i vækst

Kaffe dyrket økologisk er uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Økologiske varer, som importeres fra lande uden for EU, skal kontrolleres af et godkendt kontrolorgan. Det vil sige, at en EU-godkendt kontrollør med jævne mellemrum har besøgt kaffeplantagen og sikret, at standarden for økologisk produktion overholdes. Ø-mærket er dog forbeholdt varer, hvor danske myndigheder har kontrolleret varen fysisk. Det betyder, at kaffen som minimum er pakket i Danmark.

Fair Trade kaffe

Vælger du at købe en af de mange varianter af Fairtrade-kaffe, er du med til at understøtte, at bønderne i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair pris for deres kaffebønner.

Udover minimumsprisen for råvaren tjener bønderne også en Fairtrade-bonus. Den investerer de i projekter til gavn for dem, deres familier og lokalsamfundet. Bønderne bruger for eksempel deres bonus på skoler, sundhedspleje og optimering af kaffeproduktionen. Det betyder, at bønderne kan forbedre både deres arbejdsliv og deres sociale liv. Samtidig foregår produktionen under forhold, som tager hensyn til miljøet.

Alle Fairtrade-producerede kaffebønner kan spores tilbage til det kooperativ, de er produceret i. Hver gang du drikker en kop Fairtrade-kaffe, ved du derfor, at den er produceret under høje etiske standarder.

Rigtig Kaffes grønne og 100% økologiske serie

Den grønne serie i vores eget mærke består af 5 meget forskellige smagsvarianter. Alle er fremstillet af 100% økologiske arabica-bønner. 
Hvert enkelt kaffeblend i denne serie er opkaldt efter byer, bjerge eller steder, der har forbindelse til de lande, bønnerne kommer fra.
Varianten Rigtig Kaffe Guanaja er desuden Fairtrade-certificeret, hvilket vil sige, at kaffebønderne er sikret en minimumspris for kaffebønnerne.

Rigtig Kaffe Super Crema Økologisk

Fra den blå serie finder du en økologisk variant, nemlig Rigtig Kaffe Super Crema Økologisk.
Den økologiske kaffeblend er fremstillet af 100% arabicabønner, som er nøje udvalgt fra Peru, Sumatra og Guatamala. Super Crema Økologisk lever virkelig op til sit navn og giver dig en utrolig autentisk italiensk espressooplevelse.

Rigtig Kaffe Peru no. 3 og Papua New Guinea no. 6 økologisk

Fra den orange serie finder du to økologiske kaffeblends, som også er fremstillet af 100% arabicabønner.
Rigtig Kaffe Peru no. 3 - en kaffe med sødmefulde noter af cremet karamel. Rigtig Kaffe Papua New Guinea no. 6 - en spændende kaffe med et eksotisk twist.
Kafferne fra denne serie er kaffe i verdensklasse og har taget os et år at udvikle.

Arcaffe Peru økologisk
Arcaffe Peru økologisk 
er en 100% økologisk fairtrade kaffe fra det legendariske Arcaffe risteri i Livorno. Kaffen har en dejlig sød karakter med smagsnoter af honning og ristede mandler samt eftersmag af kakao. Kaffen er fremstillet af 100% arabicabønner.

Le Piantagioni Alto Paloma økologisk

Kaffebønnerne Le Piantagioni Alto Palomar er en økologisk fairtrade kaffe, fremstillet af 100% arabicabønner, som har en bemærkelsesværdig aroma, en sød karakter, en fantastisk rund krop og et delikat syreindhold. Kaffen har smagsnoter er honning, mandel og kakao.
Kaffen dyrkes langs flodbredden af Amazon floden på en plantage bestående af en sammenslutning af 120 småbønder, som alle er medlem af CACA (Cooperativa Agraria Cafetalera Ecologica).
Læs meget mere om Le Piantagionis kaffer her.

Lavazza Alteco økologisk

Lavazza Alteco er en smagfuld økologisk kaffeblend bestående af 60% arabica og 40% robusta bønner fra Honduras, Mexico og Uganda.
Smagen er fyldig og velbalanceret med noter af honning og tørret frugt, samt en lang eftersmag med noter af mørk chokolade og krydderier.

Er du nysgerrig på at høre mere om vores kaffer, og hvordan du finder den helt rigtige smag for dig?

Så kan du finde inspiration i vores smagsguide eller finde den kafferistning, der passer til dig. Du er også meget velkommen til at kontakte os på tlf. 70 777 303 eller på info@rigtigkaffe.dk.

Er du mere til økologisk te?
Se vores store udvalg af smagfulde, økologiske te varianter her. Du finder både chai teer, sorte, grønne, hvide teer samt se mere specielle teer som Rooibush, frugt og urte teer.