Speciality Coffee

Produkter
There are 46 products.

46 produkter i alt

Speciality Coffee

Speciality Coffee er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC sammenslutningen er født på baggrund af erfarringen og passionen hos en gruppe risterier, der alle brænder for samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe.

Arabica kaffe

Arabica kaffe stammer fra Etiopien og betragtes som værende kaffe af højeste kvalitet. Kaffesorten er meget sårbar over for sygdomme, samtidigt med at udbyttet fra planten er relativt lavt. Om man skal sætte tal på verdens kaffeproduktion, så udgør Arabica kaffe ca. 75 % af den samlede produktion.

Smagen på Arabica bønnerne er typisk mild og sød med noter af frugt, sukker og bær. Arabica bønner er ikke bitre og har en høj og fremragende syrlighed, som gør kaffen særdeles eftertragtet.

Robusta kaffe

Robusta stammer fra Central- og Vestfrika og anvendes ofte til instant kaffe og espresso. De finere Robusta sorter anvendes ofte i kaffeblends kombineret med Arabica - her er Robustaen med til at give en dybere smag og en god crema. Årsagen til, at Robusta laver mera crema på din kaffe er, at den indeholder mindre fedt end Arabica.

Smagen på Robusta er stærkere og skarpere med noter af gran og en peanut-lignende eftersmag. Bønnerne indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica og har et lavt syreindhold - dette gør, at Robusta generelt anses som værende af dårligere kvalitet end Arabica.