Speciality Coffee

Speciality Coffee er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for, at den kaffe du drikker, er af højeste kvalitet. CSC sammenslutningen er født på baggrund af erfarringen og passionen hos en gruppe risterier, der alle brænder for samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe. Her finder du en masse spændende special kaffer fra brands som Le Piantagioni, Holy BeanArcaffe.

Produkter
There are 35 products.

35 produkter i alt

Speciality Coffee

Speciality Coffee er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC sammenslutningen er født på baggrund af erfarringen og passionen hos en gruppe risterier, der alle brænder for samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe.

Autentisk italiensk speciality coffee - lad os præsentere Le Piantagioni

Når vi taler om speciality coffee kan vi ikke komme udenom Le Piantagioni. Det er et italiensk kafferisteri, som blev grundlagt i 1994 og som siden 2005 har været en del af risteriet Arcaffe. Her får man noget af det absolut ypperste indenfor kaffeverdenen – skabt af kaffeentusiaster, der absolut ikke går på kompromis med kvaliteten.

Bag Le Piantagioni finder man en passion for kaffe, samt en stræben og et løfte om at opnå den højeste kvalitet indenfor kaffe- og espressobønner. Kaffen fra Le Piantagioni er estate kaffe, hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra – en sporbarhed, som de sætter stor ære i. 

Hver farm er nøje udvalgt, så høsten og forarbejdningen af kaffebønnerne kan kontrolleres. Dette er Le Piantagionis garanti for topkvalitet, da ikke blot placeringen af farmen, jorden og klimaet spiller en rolle for kaffen, men også høstningen, forarbejdningen og ristningen.
Inspirationen hertil kommer fra vinens verden, hvor man har indført Doc-begrebet for at bevise brugen af de korrekte råvarer, og ikke mindst at behandlingen af råvarerne er korrekte.

Hver Le Piantagioni kaffeblend har sin helt egen unikke karakteristika, og på den farvede og smukke etiket fremgår det tydeligt hvilke bønner, der er brugt til blenden, og ikke mindst hvor bønnerne stammer fra.

Le Piantagioni fås primært i hele bønner, men fås som formalet kaffe. Se desuden vores mange kaffepakker, hvor du kan få pakker med forskellige varianter eller samme variant i 3kg, 6kg og 24kg.

Speciality Coffee til Specialty People

Le Piantagioni har besluttet sig for at sætte kundernes behov i centrum for alt, hvad de gør. Derfor fandt de på konceptet ”Specialty People”, der omfatter alle dem, der sætter pris på de finere ting, som har højere forventninger, og der leder efter noget mere – også når det kommer til kaffe.

De ønsker at samle alle Specialty People, der stadig har noget at lære om kaffe, og give dem mulighed for at udvide deres viden på en enkel måde, mens de har det sjovt. De ønsker, at håndværksmæssig kvalitetskaffe skal være tilgængelig for alle, men hvor det ikke behøver være kedeligt, nedladende og indelukket.

Så vil nogle af jer måske sidde tilbage: Hvorfor nu alt dette? Le Piantagioni mener, at som mange andre fagfolk i industrien, der arbejder med topkvalitet og unikke håndværksprodukter, har en tendens til at blive selvrefererende, skabe en niche og komplicere tingene på en måde, der tilfredsstiller dem selv. De har besluttet at flytte fokus fra deres egen viden til deres kunder. Og det første skridt er at åbne dørene til den håndværksmæssige kvalitetskaffeverden for alle ved at gøre den moderne, tilgængelig og sjov.


Personer-Le-Piantagioni.jpg


Single estates kaffe – Di Piantagione

Kaffen i deres Di Piantagione-serie er udelukkende estate kaffe hvilket betyder, at hver bønnetype kan spores helt tilbage til hvilket land, hvilket område og hvilken farm, kaffen er fra. De rister hver kaffe omhyggeligt, så hver kop kommer til at indeholde alle de eksklusive aromaer fra den enkelte gård, hvor den stammer fra. Le Piantagioni ønsker bogstaveligt talt at bringe deres kunder et udsnit af det land, hvor kaffebønnerne er dyrket, plukket og høstet.

De søger hele tiden efter de mest interessante kaffebønner. De bønner som de udvælger, sendes derefter til Italien, hvor de begynder processen med at udvikle en ristningsprofil, der er bedst egnet til at lade bønnerne folde sig ud.


Landskab-Le-Piantagioni.jpg

Arcaffe - speciality coffee når det er allerbedst

Som tidligere nævnt er Arcaffe er et speciality risteri i Italien, som med omhyggelighed og bæredygtighed rister noget af markedets bedste kaffe. Arcaffe har lange stolte traditioner for at riste kaffe af højeste kvalitet, og siden 1945 er ristningen foretaget med nøje udvalgte kaffebønner fra udelukkende CSC-certificerede farme. 

Bag det lækre sortiment fra Arcaffe står Enrico Meschini, der repræsenteret 4. generation af familiens arbejde med udvælgelse og ristning af kaffe. Meschinis passion for espresso har bragt ham over hele verden, hvor han nøje har udvalgt de enkelte bønner helt ude hos de lokale bønder.

Ud over at være manden bag Arcaffe’s store luksussortiment er han medlem af den internationale jury for “The Cup of Excellence”, pioner medlem af “Speciality Coffee Association” og stifter af CSC-organisationen og certificeringen. Arcaffe’s forskellige blends fås i dag både som hele kaffebønner, som malet kaffe og som ESE pods.

Vil du vide mere om Le Piantagioni, så klik her: Alt du skal vide om Le Piantagioni.

Danske Holy Bean slår benene væk under kaffeentusiater

Kvinden bag Holy Bean er Sine Klejs Gren. Hun er stifter og medejer af det skønne mikroristeri, som holder til i Aarup på Vestfyn. Der er der højt til loftet og hjertet på det rette sted. For hende handler kaffe om nysgerrighed og passion. Om at gå på opdagelse i et komplekst smagsunivers og turde udfordre den almene kaffedrikker på hvordan en rigtig kaffe kan smage. Det er vigtigt for Sine at have en legende tilgang til råvaren og hele tiden stræbe efter at forfine håndværket i arbejdet med kaffe.

Håndværk, passion og kvalitet

Noget af det allervigtigste for Holy Bean i arbejdet med kaffe er høj kvalitet på den gode råvare, så vi kan være med til at fortælle verden, hvor essentiel farmerens arbejde er. Dermed har hun som rister også muligheden for at frembringe unikke smagsnuancer, når hun søger at riste kaffen til perfektion.

Sine tror på de rene råvarer, og vælger derfor oftest økologiske specialty kaffer til sortimentet. Kaffe scores ligesom vin, og fra 80 point og op til 100 er der, hvor specialty kafferne ligger. Dette sker efter Specialty Coffee Association (SCA) Protokol Standards - og hun tror på, at vi ved at købe kaffe af en høj kvalitet, er med til at påvirke levevilkårene for de hænder, der arbejder med denne fantastiske råvare. Derfor handler hun ud fra de bløde værdier, hvor hun ved hun kan støtte velgørende projekter og påvirke til en mere bæredygtig kaffeproduktion.