Bodum

Danmarks største udvalg af Bodum finder du hos Rigtig Kaffe med mere end 400 forskellige varer! Se det store udvalg af Bodums populære produkter til kaffebrygning, borddækning og madlavning - her får du lækkert dansk design i topkvalitet til overkommenlige priser.

22 produkter i alt

Bodum - en dansk succeshistorie

Med en mission om, at “Godt design skal være prismæssigt overkommeligt”, er Bodum blevet en fast del af mange danske såvel som udenlandske hjem, takket være deres klassiske og funktionelle produkter.

Tilbage i 1944 grundlagde Peter og Britta Bodum firmaet, der startede som en importvirksomhed med import af varer fra England, Tyskland og omkringliggende lande.
I forbindelse med importen af glasvarer, stiftede Peter bekendtskab med en vakuumbrygger, som fascinerede og inspirerede ham til selv at skabe et lignende produkt i en prisklasse, hvor alle kunne være med. Peter forbedrede designet og funktionen og i 1956 kunne han lancere Bodums første produkt - Bodum Mocca.
2 år senere kom efterfølgeren Bodum Santos, som vi kender som Bodum Pebo i dag, og herefter fik Bodum for alvor succes. Santos fik stor anerkendelse for sit design og op gennem 50’erne, 60’erne og 70’erne var det en af de mest populære kaffebryggere på verdensplan.

Peter Bodum døde i 1967, hvorefter hans enke Britta, fortsatte driften af firmaet frem til 1974, hvor sønnen Jørgen Bodum blev direktør. Samme år blev Bodums første stempelkande lanceret - Bodum Bistro. Stempelkanden blev kort tid efter blev udpeget som en af de mest miljøvenlige stempelkander på markedet, og repræsenterede tradition og nytænkning. Stempelkanden modtog en lang række anerkendte designpriser både i ind- og udland.

I 1978 flyttede Jørgen firmaets hovedkvarter til Schweiz for at få en strategisk, central placering i Europa. Den dag i dag ligger hovedkvarteret stadig i Schweiz og her sidder bl.a. Bodums in-house designteam bestående af designere, ingeniører, grafiske designere og arkitekter, som har ansvaret for at udvikle alle Bodums produkter - med fokus på funktionalitet, høj kvalitet og innovation.

Igennem årene har Bodum designet og produceret utallige produkter til køkkenet, hvoraf kaffe og te fylder er utroligt bredt repræsenteret med en lang række populære klassikere, som stadig forhandles i dag - det bedste eksempel på dette, er Bodums klassiske Chambord stempelkande, der er designet i midten af 1950'erne.

I 1991 udviklede Bodum sin Assam tekande til The British Tea Counsil - en tekande, der med inspiration fra stempelkanden, er udstyret med et indbygget stempel, der giver fuld kontrol over tebrygningen.

Med motto’et “Make taste. Not waste” har Bodum en målrettet vision om, at unødigt spild skal undgås både i forbindelse med produktion og brug af produkterne.

I 2002 lancerede Bodum sine første dobbeltvæggede drikkeglas, som i dag fås i mange forskellige former og størrelser. Fælles for alle Bodums dobbeltvæggede glas er, at de alle er udført i mundblæst borosilikatglas - takket være de dobbelte vægge, opnår man en termoeffekt, som opretholder indholdets temperatur i længere tid, uanset om det er varmt eller koldt. Glassene er patenterede og har en lille sikkerhedsventil i bunden, der udligner lufttrykket mellem lagene. På samme tid sikrer ventilen, at der ikke kommer vand ind i mellem lagene ved vask, og derfor tåler de opvaskemaskine.
De mest populære dobbeltvæggede glas er helt klar Bodum Pavina, som er kendt og elsket af mange!

Bodum er ikke blot kendt for sin klassiske Chambord-serie, men også en lang række andre spændende køkkenudstyr og redskaber til køkkenet - herunder deres super fede elektriske varer! Hos Rigtig Kaffe finder du Danmarks største udvalg af Bodum, og vi ønsker at dele vores store begejstring for det anerkendte og populære mærke.

Bodums historie - tidslinje

Bodums historie er lang og i denne tidslinje fremhæver vi nogle af de vigtigste årstal for virksomheden - både i forhold til nogle af Bodums kerneprodukter og ændringer i organisationen.

 • 1944: Peter Bodum grundlægger virksomheden, som importerer varer fra bl.a. Tyskland og England.
 • 1956: Det første produkt lanceres, siphon-bryggeren Mocca.
 • 1958: Vakuumbryggeren Santos lanceres (kendes i dag som Pebo), et produkt, der for alvor gav firmaet sit gennembrud.
 • 1974: Peters søn, Jørgen, overtager firmaet og introducerer Bodums første stempelkande - Bodum Bistro. Samme år lanceres den klassiske Chambord, som stadig er på markedet i dag.
 • 1978: Bodums design- og serviceafdeling flyttes til Schweiz for at få en central europæisk placering.
 • 1980: Bodum etablerer PI-Design AG, deres in-house design team, bestående af designere, ingeniører, grafiske designere og arkitekter.
 • 1986: Ottoni lanceres - en kogekedel udført i rustfrit stål i et postmoderne look. Kedlen er efterfølgende udgået.
 • 1989: Bodum Eileen stempelkanden er designet i 1989 til ære for den berømte irske møbeldesigner Eileen Gray.
 • 1991: Assam tekanden udvikles til The British Tea Counsil. Bodum genopfandt tebrygningen ved at anvende samme metode som ved stempelkande.
 • 1992: Bodum lancerer sine første elektriske husholdningsprodukter, som bl.a. bestod af kaffekværne, juicer og elkedlen Ibis.
 • 1995: Bodum Caffettiera stempelkanden lanceres - en elegant og simpel stempelkande med plastik låg og hank.
 • 2000: En elektrisk udgave af den populære Santos lanceres.
 • 2002: Bodum lancerer sine dobbeltvæggede glas i et klassisk og tidsløst design, som gjorde dem til en øjeblikkelig klassiker.
 • 2010: e-Bodum introducers - en elektrisk serie i flere farver. Serien består af elkedler, brødristere mm.
 • 2011: Bodum åbner sin første Bodum flagskip butik i Paris efterfulgt af Frankfurt (2013) og Bruxelles (2015).
 • 2013: Pour Over kaffebryggeren lanceres, og bliver en fast del af Bodums Slow Coffee-serie.
 • 2014: Bodum fejrer 70 års jubilæum og lancerer en række klassikere i nye farver.
 • 2017: Bodum lancerer ePebo - en eletrisk udgave af den populære vakuum kaffebrygger.
 • 2018: Douro-stellet lanceres. Nye produkter og gamle klassikere kommer til i polycarbonat.
 • I dag: Bodum har produceret mere end 100 millioner stempelkander og 30 millioner tekander siden 1974, og sortimentet udvides stadig med nye klassikere.