Jura kalkfilter guide

Vi har lavet en lille guide til Juras filtertyper, så du let kan finde frem til, hvilket filter, der passer til din Jura maskine.

Når du sætter filteret i vandtanken er det vigtigt, at du aktiverer det i din maskines menu - se evt din maskines brugermanual for dette. Ved aktivering af filteret skylles det igennem og herefter er din maskine køreklar. Du bliver guidet igennem processen via maskinens display.

Jura Claris kalkfiltre - privatmaskiner

Jura har løbende videreudviklet på deres kalkfiltre, så der findes i alt tre typer i dag, hvoraf Claris Smart+ er det nyeste. Du kan altid tjekke hvilket filter, du skal bruge ved at kigge på indsatsen i vandtanken - er det hvidt, er det det hvide filter osv.

Jura Claris Pro kalkfiltre - erhvervsmaskiner

Til Juras erhvervsmaskiner findes der flere forskellige typer filtre. Claris Pro er fysisk større end filtrene til privatmaskiner. Dette betyder, at der er mere granulat i filteret, og det kan dermed filtrere mere vand. BWT Jura Xl Professionel kalkfilter passer til maskiner med direkte vandtilslutning, og giver dig optimal rustbeskyttelse og beskyttelse mod kalk- eller gipsaflejringer.

Hvordan fungerer filteret?

Kalkfilteret filtrerer vandet inden det kommer ind i maskinen, og udover at beskytte din espressomaskine mod kalk, så giver det også en væsentlig bedre kaffesmag.

Efter 50 liter vand (Claris Pro-filtre 150 liter), ca hver 2. måned, skiftes filteret, da granulatet i filteret ikke længere kan binde kalken. Maskinen fortæller, når det er tid til at udskifte filteret, men kun hvis du har aktiveret filteret - det er kun nogle maskiner, du manuelt skal aktivere det på. 

Det brugte filter kasseres og et nyt sættes i og aktiveres. Vi anbefaler, at man afkalker maskinen efter hvert 3. filterskift pga. det høje kalkindhold, vi har i vores vand. Regelmæssig afkalkning vil desuden forlænge maskinens levetid og sikre, at du får det bedste resultat ud af din maskine.

Jura Claris filtre

Jura Claris filter virker ud fra det professionelle up-flow princip og filtrerer altid den nøjagtige mængde vand til den enkelte kop. Takket være den banebrydende teknologi, er filteret fremstillet til at kunne bruges i alt slags vand verden over. Granulatet i filteret sørger altid for, at kalken i vandet filtreres til det optimale niveau (selv når vandets hårdhed er lav) og reducerer samtidig skadelige stoffer mere effektivt end nogensinde før. Mineraler og fluorider der er afgørende for vandets smag får stadig lov til at udvikle sig. Den optimale stabilisering af kalk og effektiv filtrering af skadelige stoffer resulterer altid i en optimal vandkvalitet og dertil perfekt smag af kaffe.

Jura Claris Smart+ filteret revolutionerer vandfiltreringen. Filteret anvender moderne RFID (Radio-frequency Identification) teknologi, så maskiner med I.W.S (Intelligent water system) automatisk registrerer, at et filter er sat i vandtanken.

Maskiner der anvender dette filter, vil automatisk aktivere filteret, skylle det igennem samt tilpasse sig vandets hårdhed. Maskinen indsamler kontinuerligt informationer omkring filterets brug og advarer dig i displayet, når filterets kapacitet er opbrugt. Filteret passer til alle Juras espressomaskiner, der er udstyret med I.W.S. (Intelligent Water System).

Den eneste forskel på Jura Claris Blue og Claris White er mundstykket, som sættes i vandtanken - et blåt filter er 6-kantet og et hvidt filter er rundt.

Oversigt over filtre og maskiner

Herunder får du et overblik over Juras kalkfiltre samt hvilke maskiner, der anvender dem.

   Privatmaskiner

clarissmart.jpg
Claris Smart+

clarisblue.jpg

Claris Blue

clariswhite.jpg

Claris White

  Jura E4 Køb her
  Jura Ena 4 Køb her
  Jura E6 Køb her
  Jura E8 Køb her
  Jura Ena 8 Køb her
  Jura S8 Køb her
  Jura Z10 Køb her
  Jura J8 Køb her
  Jura Giga 10 Køb her

   Erhvervsmaskiner

clarissmart.jpg

Claris Pro Smart Maxi

clarisblue.jpg

Claris Pro Smart

BWT XL Filter

  Jura Giga X3 Køb her Køb her
  Jura Giga X3c Køb her
  Jura Giga X8 Køb her Køb her
  Jura Giga X8c Køb her
  Jura WE6 Køb her
  Jura WE8 Køb her
  Jura X6 Køb her Køb her
  Jura X8 Køb her Køb her
  Jura Giga W10 Køb her Køb her

Er din maskine ikke på listen?

Listen indeholder Juras aktuelle modeller, hvilket kan være grunden til, at din maskine ikke findes på listen. 

Jura har designet deres espressomaskiner, således, at hvis der i vandtanken er et lyseblåt låg (og evt. en blå filterforlænger), så er det et Claris Blue filter, der skal anvendes. Det samme gør sig gældende for et gråt låg og filterforlænger - her anvendes et gråt filter.

Er du i tvivl er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på info@rigtigkaffe.dk.