Besøg hos Arcaffe risteriet i Italien

I løbet af sommeren 2012, var vi så heldige at blive inviteret til at besøge Arcaffe risteriet i Livorno som ligger i den fantastiske Toscana region i Italien. Arcaffe er det risteri vi samarbejder med omkring ristning af speciality coffee, hvor vi forhandler Le Piantagioni serien og Arcaffe's egne blends.
Vi havde naturligvis et kamera med på turen rundt i fabrikken, hvor vi fik en grundig gennemgang af hvordan bønnerne går fra grønne bønner, til de skønne ristede kaffebønner vi kender.
De grønne kaffebønne hældes fra kaffesækken ind i systemet via en stor tragt i gulvet.
|
De grønne bønner føres automatisk via rør ind i selve kafferisteren. |
|
Ristningen overvåges nøje, hvor der tages stikprøver med en arm fra midten af risteren. |
Det er vigtigt at køle de ristede bønner hurtigt, for at undgå at de "rister" videre. |
|
Bønnerne blæses igennem et rør hvor de tungere sten frasorteres. |
Hver færdigristet bønnetype opbevares klar til pakning i det store pakkeanlæg. |
Vi mødte selvfølgelig også Enrico Meschini, som er manden bag Arcaffe. Enrico er rent faktisk 4. generation af Meschini familiens stolte kafferistningstraditioner.
Enrico fortalte sammen med hans chefrister om hele den udvælgelses process der ligger bag, at finde frem til den helt rigtige kaffeblend. Enrico er selv ude i kaffeplantagerne for at finde frem til lige præcis den bønne han vil have, og som CSC certificeret risteri er der masser af krav som Arcaffe skal leve op til.
Vi har naturligvis bedt Enrico Meschini(th) om at sammensætte en mulig ny Rigtig Kaffe bønne. |
Vi sluttede selvfølgelig af med lækker cappuccino bryggede af mesteren selv. |
Tusinde tak til Arcaffe, for at vi måtte bruge en hel dag, og vi planlægger helt sikkert at tage turen igen.