• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Søg i bloggen
Tilmeld dig vores nyhedsmail!

Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Besøg hos Arcaffe risteriet i Italien

Udgivet: 12/09 2012
Kategorier: Kaffebønner , Kaffeviden

I løbet af sommeren 2012, var vi så heldige at blive inviteret til at besøge Arcaffe risteriet i Livorno som ligger i den fantastiske Toscana region i Italien. Arcaffe er det risteri vi samarbejder med omkring ristning af speciality coffee, hvor vi forhandler Le Piantagioni serien og Arcaffe's egne blends.

 

Vi havde naturligvis et kamera med på turen rundt i fabrikken, hvor vi fik en grundig gennemgang af hvordan bønnerne går fra grønne bønner, til de skønne ristede kaffebønner vi kender.

 

De grønne kaffebønner hældes ind i systemet

De grønne kaffebønne hældes fra kaffesækken ind i systemet via en stor tragt i gulvet.

 

 

Bønnernes føres automatisk ind i systemet, hvor farven kan følges via et lille vindu.

De grønne bønner føres automatisk via rør ind i selve kafferisteren.

Ristningen overvåges nøje med stikprøver

Ristningen overvåges nøje, hvor der tages stikprøver med en arm fra midten af risteren. 

 

De færdig ristedet bønner hældes ud og køles

Det er vigtigt at køle de ristede bønner hurtigt, for at undgå at de "rister" videre.

Frasortering af sten og andre ting der ikke høre hjemme i kaffen.

Bønnerne blæses igennem et rør hvor de tungere sten frasorteres.

 

Pakke anlægget hvor bønnerne opbevares og pakkes.

Hver færdigristet bønnetype opbevares klar til pakning i det store pakkeanlæg.

 

Vi mødte selvfølgelig også Enrico Meschini, som er manden bag Arcaffe. Enrico er rent faktisk 4. generation af Meschini familiens stolte kafferistningstraditioner.

 

Enrico fortalte sammen med hans chefrister om hele den udvælgelses process der ligger bag, at finde frem til den helt rigtige kaffeblend. Enrico er selv ude i kaffeplantagerne for at finde frem til lige præcis den bønne han vil have, og som CSC certificeret risteri er der masser af krav som Arcaffe skal leve op til.

 

Enrico Meschini igang med at udvælge grønne kaffebønner.

Vi har naturligvis bedt Enrico Meschini(th) om at sammensætte en mulig ny Rigtig Kaffe bønne.

 

Lækker cappuccino hos Arcaffe.

Vi sluttede selvfølgelig af med lækker cappuccino bryggede af mesteren selv.

 

Tusinde tak til Arcaffe, for at vi måtte bruge en hel dag, og vi planlægger helt sikkert at tage turen igen.