Kaffenørden

Elsker du også at nørde med kaffe? Du er ikke den eneste. Derfor har vi lavet dette lille univers, hvor du nemt og overskueligt kan finde alt udstyr fra anerkendte mærker som Hario, Bastian, Brewista og Bialetti - designet til den ægte kaffenørd. Vi tilbyder et bredt sotiment af kvalitets kaffeudstyrn uanset bryggemetode. Det er her de gode kaffeoplevelser starter.

Kaffe - når det er allerbedst!

Kaffe er noget vi samles om. Kaffe er noget langt størstedelen af den voksne danske befolkning drikker. Kaffe er noget vi nyder. Kaffe kan være det, som vi bliver friske af om morgen, og kaffe er en af de mest komplekse fødevarer vi har. Kaffe har den fantastiske egenskab, at den både smager fantastisk, virker opkvikkende og faktisk har vist sig at have en positiv indvirkning på flere sygdomme. Derfor elsker vi kaffe, og vi elsker at nørde med på linje med vin, øl og chokolade.

For rigtig mange er kaffe lidenskab, passion og oplevelser. Hvis du rigtig nørder i kaffebrygning for at opnå den allerbedste kop kaffe, kræver det (naturligvis) de bedste kaffebønner, en god kaffebrygger eller espressomaskine, det rette udstyr og tilbehør samt en smule teknik og erfaring.

Bryg en skøn kop kaffe med filterbryg og pour over

Rigtig mange kaffenørder indenfor kaffeverdenen vil mene, at du opnår den mest naturlige og aromatiske smag gennem filterbryg/pour over. Teknikken går ud på at hælde varmt vand ud over de frisk malede bønner med cirkulære bevægelser, så alle bønnerne kommer i kontakt med vandet. Kaffen vil herefter dryppe ned i en kande eller anden beholder. Det er vigtigt, at vandet ikke er spildkogende, når du hælder vandet over det malede kaffe - du risikerer nemlig at "skolde" smagen ud af kaffen. Det er en rigtig god idé at vente 1-2 minutter fra vandet har kogt til du hælder det over. Til filterbryg er det langt det nemmeste at bruge en gooseneck kedel. Grunden til dette er, at den giver dig en større kontrol og mere præcis hældning, når du bruger den. Vi har et stort udvalg af super fede gooseneck kedel i forskellige smarte designs fra anerkendte mærker som Brewista, Hario og Fellow. Til filterbryg har vi også et stort udvalg af drippers. En god dripper (eller kaffetragt om man vil) er med spiralmønster, som sikrer en god luftgennemstrøm mellem dripperen og papirfilteret. Drippers kan fåes i flere størrelser, alt efter hvor mange koppper kaffe du ønsker at brygge. Hario er frontløber på dette punkt, og har et bredt udvalg af forskellige drippers.

Hario V60-serien som frontløber

Hario har skabt serien V60, som sætter standarden for slow brew coffee. I de seneste år er low-tech slow brew blevet synonymt med god tid. Harios V60 drippers har i flere år været med til at sætte standarden for pour over-kaffe, der bliver en mere og mere populær bryggemetode. Den ikoniske tragt, der er blevet produceret siden 1950’erne, findes i flere størrelser til brygning af 1-4 kopper kaffe ad gangen. Filterholderen kan placeres over en serveringskande eller direkte over din kaffekop, for at gøre det let at lave en enkelt kop kaffe. 

Hario har givet serien navnet V60 ud fra den 60-graders vinkel, som tragten har. Dette tilføjer dybde til kaffen. Filterholderen findes i flere forskellige farver og materialer som for eksempel plastik, keramik, metal eller (selvfølgelig) en glastragt. 

Hario V60 er en metode, der giver stor kontrol med bryggeprocessen, hvorfor bryggemetoden er blevet så populær. Som homebarista skal du være omhyggelig og have en lille smule tålmodighed og øvelse for at få den perfekte kaffe - men når du først har knækket koden, kan pour over give en kaffeoplevelse, som du ikke kan finde andre steder.

Du kan læse mere om Harios fede produkter her.

Stempelkaffe er en af de mest udbredte og simple bryggemetoder

Med stempelkanden kan du nemt brygge en fantastisk kop kvalitetskaffe fyldt med smag, aroma og fylde. Samtidig med dette fås der et bredt udvalg af smukke stempelkander på markedet, så du kan servere kvalitetskaffe med stil. Ved stempelkaffe er det en god idé at kværne sine kaffebønner lige før, de skal bruges. Så sikrer du at bønnerne er friske og fyldt med lækker smag og aroma. Til stempelkaffe kværner man sine bønner grovere end ved de fleste andre bryggemetoder, hvilket skyldes, at den malede kaffe skal være i kontakt med vand i cirka 4 minutter, hvilket er lang tid for kaffe. Hvis man har kværnet sine bønner for fint, risikerer man nemlig at få en meget bitter kaffe. 

Er du nysgerrig på, hvordan du brygger den perfekte stempelkaffe, så læs vores blogindlæg her!

I dag findes der mange stempelkande-producenter på markedet, og hos Rigtig Kaffe finder du bl.a. stempelkander fra AlessiBialetti og Stelton. Fælles for alle er den klassiske bryggemetode, mens design og materiale differentierer sig fra brand til brand. Hos Rigtig Kaffe har vi stempelkander i utallige størrelser, designs og farver - se hele udvalget her.  

Bryg lækker espresso på en espressokande

Espressokanden er espressobrygningens moder og bruges stadig i især Europa og Latin America. Espressokanden blev opfundet og patenteret i 1933 i Italien af Alfonso Bialetti, og selvsamme kande produceres stadig i dag af italienske Bialetti under navnet Moka Express. Designet på den traditionelle kande er ikonisk og udstilles på bl.a. Museum of Modern Art.

Brygningen foregår ved, at kogekammeret i bunden fyldes med vand, filteret sættes på og den malede kaffe tilføjes. Kandens top skrues nu på basen, hvorefter kanden sættes på varmekilden. Vandet opvarmes til kogepunktet, så der opstår damp i kogekammeret. Dampen når til sidst et højt nok tryk, så det kogende vand tvinges op i det øverste kammer, hvor kaffen opsamles.

Kaffen fra espressokanden varierer afhængigt af bønnetype, ristning, malingsgrad mv., men du får en utrolig autentisk kaffeoplevelse med denne type brygning. Vi har desuden lavet et blogindlæg, hvor du får den fulde guide i, hvordan man brygger ssmagfuld kaffe på en espressokande. Du finder hele vores udvalg af espressokander her

Skum mælken til din cappuccino eller caffe latte

En mælkeskummer gør det nemt og bekvemt for dig at skumme mælk til din daglige cappuccino eller caffe latte. Dette kan du både gøre ved brug af enten en elektrisk og manuel mælkeskummer, så der er lidt til enhver smag. Hos Rigtig Kaffe har vi udvalgt en lang række mælkeskummere i topkvalitet fra brands som Bialetti, Severin, Jura og Dualit. Vores mælkeskummere er nøje udvalgt, og vi har testet alle vores mælkeskummere. Uanset om du ønsker en elektrisk (automatisk) mælkeskummer, eller om du er gør-det-selv typen, og vil have en manuel mælkeskummer, så har vi et bredt udvalg. Vi tilbyder mælkeskummere i alle prisklasser, så der er helt sikkert også en til dig. Hvis du ikke har en espressomaskine med indbygget mælkeskummer/steamer i dit køkken, men stadig nyder mælk i din kaffe, så er en mælkeskummer helt uundværdig. Fordelen ved at have en mælkeskummer er desuden, at du med fordel kan varme mælk til kakao, hvis der nogle være et familiemedlem med en sød tand. Du finder alle mælkeskummere her.

Speciality Coffee er et must

Elsker du at nørde med kaffe, så vil vi klart anbefale dig at prøve Specially Coffee. Speciality coffee begrebet dækker over kaffebønner af særlig høj kvalitet, hvor der altid er et særligt høj kendskab til hvilket land, hvilken bønne og hvilken farm den kommer fra. CSC står for “Certified speciality coffee”, og er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC sammenslutningen er født på baggrund af erfarringen og passionen hos en gruppe risterier der alle brænder for samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe. Drømmen er at folk vælger deres kaffe ud fra smag og kvalitet og ikke blot efter en simpel vane.

Vi har et sort udvalg af smagfulde Speciality Coffee varianter, bl.a. fra Le Piantagioni, Arcaffé og Holy Bean. Fælles for dem alle er, at de kun indeholder 100 % Arabica-bønner. Mange af varianter er samtidig også økologisk og fair trade mærket. Du finder dem alle her.

Bliv klogere på kaffe og kagebrygning - køb en bog om kaffe

Er du nysgerrig på, hvordan du kan forbedre dig i kaffebrygning, hvordan du smager på kaffe, eller kender du en kaffenørd, som trænger til en faktastisk gave? Så har vi nogle af de allerbedste kaffebøger i sortimentet. Nogle af bøgerne kan du fordybe dig i over en længere periode, mens andre fungerer rigtig godt som et opslagsværktøj, når spørgsmålene melder sig. Du finder vores udvalgte kaffebøger her.