En blanding af to fantastiske, men også forskellige, bønner som på forunderligvis går perfekt i spil med hinanden.
En blend med en stærk og langvarig smag, som giver en rund og fyldig oplevelse.
Karakter på en 7-skala
Aroma: 4½
Sødme: 4
Syrlighed: 3½
Krop/Body: 7
Eftersmag: 6½
Leveringstid:
Le Piantagioni San Luis & Raigode er en "Two Estate" kaffe, og kommer fra to forskellige plantager i henholdsvis El Savador og Indien. En lækker kombination af to bønner, som umidddelbart ikke matcher hinanden.
I bydelen La Libertad, er de vulkanske bjerge opkaldt Balsam Cordillera. Deres navn kommer fra de mange, indtil for få år siden, dyrebare Balsam træer, der i dag næsten har mistet deres kommercielle værdi. I dag er disse stejle og skrånende bjerge hovedsageligt benyttet af kaffedyrkere, hvis kaffekvalitet er meget fint.
I Finca San Luis produceres en af de bedste salvadoranske kaffe der findes, som følge af de nuværende ejeres (Angelucci familien) passion for kaffedyrkning. Familien har de sidste 10 år løbende forbedret deres høje kvalitetsniveau, i henhold til de forslag/eksperimenter som CSC er kommet med.
Ejeren, Pino Angelucci besøger jævnligt plantagen, hvor mere end 75% af kaffetræerne, hører til den gamle, men meget delikate Bourbon sort. Den lokale Paca-sort dyrkes kun i de områder, der rammes af den kolde Pacific vind.
Bønne | San Luis |
---|---|
Producent | Quorum S. A. de C. V. |
Land | El Salvador |
Produktionsområde | Cordillera del Balsamo, La Libertad |
Art | Arabica |
Variation | Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%) |
Højde | 1.250 - 1.450 m. |
Behandling | Fully washed |
Tørring | Ovntørret, derefter soltørret |
Høst | December til februar |
Fra plantagen Raigode produceres en enestående vifte af Robusta kaffe. Denne plantage er beliggende i Kodagu skoven i Karnataka staten.
Kodagu er kendt for sin Robusta kaffe, der skiller sig ud fra andre, fordi den er mere ren end de fleste. Dette er et resultat af den særlige behandling af høsten og processen herefter.
Bønne | Raigode |
---|---|
Producent | Bombay Burmah Trading Company |
Land | Indien |
Produktionsområde | Kodagu, Karnataka staten |
Art | Robusta |
Variation | Peryadenia |
Højde | 850 - 950 m. |
Behandling | Fully washed |
Tørring | Soltørret |
Høst | Janaur til marts |
Kaffestyrke | Mørk |
Arabica | 75% |
Robusta | 25% |
CSC mærket | Ja |
Kaffetype | Hele kaffebønner |
Noter | Kakao |
Noter | Krydderier |
Oprindelse | El Salvador |
Oprindelse | Indien |
Vægt | 500 g |
Jeg fik en pose af disse bønner med i et pakketilbud og har kun benyttet dem friskkværnede. De giver en meget fin, mild og cremet espresso med en behagelig duft. Selv kværnet meget fint, kunne jeg ikke provokere en bitterhed frem i kaffen. Det er et produkt jeg gerne vil købe igen.
Jeg er ked at at give så fin en kaffe så dårlig anmeldelse, men den er så mild, at jeg ikke fik den dejlige fornemmelse af en god espresso