Autentisk italiensk kaffe

Lad os præsentere Arcaffé

Arcaffé er et speciality risteri i Italien, som med omhyggelighed og bæredygtighed rister noget af markedets bedste kaffe. Arcaffé har lange stolte traditioner for at riste kaffe af højeste kvalitet, og siden 1945 er ristningen foretaget med nøje udvalgte kaffebønner fra udelukkende CSC-certificerede farme.

Arcaffè blev grundlagt i Livorno, nær Firenze i Toscana af Meschini-familien – kafferistere siden 1895. Prunella Meschini repræsenterer den 5. generation af familiens arbejde, og i en kombination af traditioner og innovation, sigter Prunella efter at bringe den italienske ånd til verden: kundetilfredshed, traditioner, ekspertise samt livlighed.

Før Prunella var det hendes far Enrico Meschini, som stod for udvælgelse og ristning af kaffe. Meschinis passion for espresso har bragt ham over hele verden, hvor han nøje har udvalgt de enkelte bønner helt ude hos de lokale bønder.

Ud over at være manden bag Arcaffé’s store luksussortiment er han medlem af den internationale jury for “The Cup of Excellence”, pioner medlem af “Speciality Coffee Association” og stifter af CSC-organisationen og certificeringen.

Arcaffés kaffe er ristet separat og derefter blandet for at skabe opskrifter, der passer til en lang række behov. Arcaffés blandinger af kaffe er karakteristiske italienske og udviklet til at tilfredsstille den moderne smag af en international kundekreds.

Der har altid været én præcis filosofi hos Arcaffé: at opsøge og promovere de bedste kaffer i verden.

Arcaffés fornyelse

Arcaffé har en lang historie, og gennem omhu, ærlighed og godt håndværk har virksomheden vokset sig stor på internationale markeder gennem årene.

2023 er året for Arcaffés fornyelse. Formålet med denne fornyelse er ikke at fortælle en anden historie, men derimod at kommunikere deres værdier og passion endnu tydeligere.

Som en del af fornyelsen har Arcaffé valgt at producere helt nye, smukke og karakteristiske kaffeposer, som med alle de små detaljer giver en tydelig fornemmelse af ægte italiensk kaffe.

Kaffeposen er udviklet med Arcaffés logo, det italienske flag, solen, kaffefarmene, de toscanske bakker, de italienske farver, den enkelte kaffeblends smagsprofil, årstallet den er udviklet og naturligvis navnet på kaffeblenden.

CSC-certificering

Certified Specialty Coffee (CSC) er en forening grundlagt i 1996 af en gruppe erfarne, passionerede kafferistere med en fælles vision om at fremme en kultur af kvalitetskaffe, at blive anerkendt som et bevidst valg snarere end en ren vane.

Ved at anvende strenge procedurer i hele produktionskæden garanterer og certificerer CSC de højeste kvalitetsstandarder, der findes på det internationale marked. ISO 22005-certificering giver en yderligere garanti for sporbarhed i fødevareforsyningskæden.

Der er mange af Arcaffés kaffeblends, som er CSC certificeret og de hører derfor under den kategori, man kalder for Speciality Coffee.

Arcaffé følger processen fra såning, dyrkning, høstning til ristning

Arcaffé er passionerede omkring alt deres kaffe, og det er denne passion, som driver dem til at finde det bedste kaffe i verden. Arcaffé har et brændende ønske om at sprede budskabet og introducere så mange som muligt for den autentiske smag af espresso. At gå på jagt efter de bedste kaffebønner repræsenterer et ønske om eventyr og eksperimentering for at lære alt, hvad der er at vide om kaffe for at omdanne denne viden til absolut kvalitet.

Arcaffé er selv ude og besøge producentlandene for både at kvalitetstjekke farmene, men ligeledes for at opbygge et forhold til de enkelte landmænd. Når de udvælger en kaffe, der gør indtryk på dem, etablerer de et forhold af gensidig udveksling og vækst med producenten, vender tilbage for at besøge farmen flere gange og følger plantens udvikling fra det øjeblik, den er sået.

Det er vigtigt for Arcaffé at være en del af hele processen for derved at sikre sig den bedste kvalitet i deres kaffer, så deres kunder oplever samme gode smag hver eneste gang, de åbner en ny pose.

Arcaffé kræver høj kvalitet i alle produktionsled efter udvælgelsen af råvaren, og selve råvaren opbevares på den bedste mulige måde. Kaffen bliver ristet seperat for at få alle egenskaberne frem og til sidst sammensættes hver kaffeblend for at sikre forbrugerne en ensartethed og høj kvalitet ved hver kaffepose. Dette er den eneste måde at sikre, at kaffen, der ender i forbrugernes kopper rundt om i verden, er et trofast udtryk for den passion, tradition, dedikation og erfaring, som Arcaffé rummer.

Disse billeder er fra forskellige plantager rundt om i verdenen, og Arcaffé besøger dem alle med jævne mellemrum.

Enrico Meschini er ude på en kaffeplantage
Kvalitetssikring af de ristede kaffebønner
Der smages på kaffen for at sikre kvalitet
Kaffeplantage i Brasilien
Kaffeplantage i El Salvador
Etiopien
Kaffeudvælgelse
Røde kaffebær
Arabica bønne
Cupping
Cupping

Transformationen af bønnerne

Når man skal transformere de grønne bønner til et produkt af høj kvalitet kræver det færdigheder, teknologi, vedholdenhed og metode. Hos Arcaffé er deres produktionsanlæg kendetegnet ved en ”clean air roasting proces”, som betyder, at man undgår kontakt mellem forbrændingsgasser og kaffebønnerne. De forskellige kaffebønner ristes separat og luftkøles efterfølgende.

Når bønnerne skal ristes, står en erfaring rister klar til at fange øjeblikket, hvor kaffebønnerne er færdige. Dette kræver stor viden, og ingen maskine uanset hvor teknologisk avanceret den er, vil kunne gøre det lige så præcist.

Før emballering af kaffebønnerne, sendes de igennem en sigtemaskine, der sikrer fjernelse af eventuelle ødelagte og uønskede kaffebønner. Når bønnerne er emballeret, sendes de straks ud til forhandlerne, således man sikrer maksimal friskhed til kunderne. Hos Arcaffé har de ligeledes et solcelleanlæg, som sikrer selvforsynende produktion og tager hensyn til miljøet.

PIANTAGIONI_1312.jpg     andrea-36_B-1000x1000.jpg

Italiensk kaffe

Det er producenterne, der planter kaffetræerne og tager sig af kaffekirsebærene under dyrkning, høst og tørring. De er ansvarlige for at sikre, at de bedste grønne kaffebønner når Arcaffés by, Livorno. Arcaffé har den vigtige opgave at behandle disse kaffer og samtidig bevare de egenskaber, der gør dem specielle. Dettes gøres ved at vælge de bedste i sektoren, fra top kafferistere til professionelle cuppers, og ved virkelig at tage sig af hvert trin i produktionsprocessen.

Arcaffés passion har varet i århundreder, og den repræsenterer dens styrke. Deres mission er at bringe den autentiske smag af italiensk espresso til hele verden. En italiensk espresso skabt ved at afspejle de grønne kaffebønners karakteristika og sørge for, at den der drikker den, er i stand til at opleve de samme følelser, som folkene fra Arcaffé går igennem, når de skaber blandingerne.

For italienere er det at drikke espressokaffe et ritual, en vigtig del af deres dag, et øjeblik hvor alt står stille. I Italien er det uanset om man er sammen med venner, familie eller alene i sin yndlingskaffebar, at man nyder sin espresso, lukker øjnene og oplever den unikke smag af et produkt, der repræsenterer italiensk historie.

Oprindelse af Arcaffé's kaffeblends

Brasilien er verdens førende kaffeproducent siden begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Kaffe blev introduceret til landet i 1727 af en portugisisk soldat, der stjal nogle bønner fra Fransk Guyana.

Før i tiden var størstedelen af ​​den brasilianske kaffe naturligt forarbejdet. Dette har ændret sig over tiden. I dag anvendes metoden pulped natural og vasket i vid udstrækning. Desuden er Brasilien det eneste kaffeproducerende land, der bruger mekaniserede høstværktøjer, og den avancerede landbrugsteknologi forhindrer ujævn høst.

indien.jpg

Kaffe blev introduceret til Indien i slutningen af ​​det 17. århundrede. Historien er, at en indisk pilgrim ved navn Baba Budan bragte syv kaffebønner tilbage til Indien fra Yemen og plantede dem i Karnataka.

Størstedelen af ​​indisk kaffe produceres af små gårde, beliggende i de traditionelle dyrkningsområder i de sydlige stater Karnataka, Kerala og Tamil Nadu.

Her dyrkes kaffetræer sammen med bælgfrugter, ofte beskåret med krydderier og frugtafgrøder som kardemomme, peber og vanilje.

el-salvador.jpg

Kaffe blev introduceret til El Salvador i slutningen af ​​1880'erne og på mindre end 40 år tegnede den sig for 90% af landets eksport. Dens produktion var ejet af en landelite, knyttet til styringen af ​​landet.

I dag dyrker størstedelen af ​​producenterne kaffe på mindre end 20 hektar, og ingen enkelt person kan eje mere end 245 hektar.

Størstedelen af ​​kaffen, der produceres i El Salvador, er dyrket i skygge. Landmændenes passion og ekspertise kombineret med en dygtig plukke- og fræsningsstyrke bidrager til den høje kvalitet af landets produktion.

etiopien.jpg

Etiopien er anerkendt som fødestedet for arabica, de producerer nogle af de bedste kaffer på jorden og er den 8. kaffeeksportør i verden. Etiopisk kaffe var traditionelt tørret, men vasket forarbejdning blev i stigende grad mere og mere typisk, og resultatet af en sådan proces er ofte forbløffende.

Kaffe begyndte at blive betydeligt eksporteret i det 19. århundrede, selvom halvdelen af ​​produktionen forblev (og stadig er) i landet til lokalt forbrug.

mexico.jpg

Mexico har en vigtig kaffearv, fordi den blev introduceret af spanske bosættere i slutningen af ​​1700-tallet. Mexico er den 12. kaffeeksportør i verden.

Det meste af dets produktion er lavet af vasket arabica i kommerciel kvalitet (på det seneste har landet også øget sit Speciality Coffee), der kommer fra følgende regioner: Veracruz, Chiapas, Puebla og Oaxaca.

Alle Arcaffé's kaffeblends

Arcaffe Kaffeblends

Udforsk sortimentet her

Stort udvalg af Speciality Coffee

Se hele Arcaffés sortiment her