Hvad kan vi hjælpe dig med?
Hvordan får man mælk til at skumme?
Du får mælk til at skumme ved at sætte det i cirkulation i en kande. Dette kan gøres ved hjælp af damp fra en steamer på en automatisk eller semiautomatisk espressomaskine. Du får mælk til at skumme ved at at skabe et en hvirvel eller et såkaldt "spin" i mælkekanden, som folder mælken ind i sig selv, sammen med luften. Hvis denne process er gjort rigtigt, så slår det store bobler til små og små bobler i mikroskum. Det er helt normalt at bevæge spidsen op og ned i små intervaller under opskumningsprocessen for at blive i midt zonen.
Du kan her læse vores guide til at lave den perfekte mælkeskum.
Hvis du ikke er i besiddelse af en espressomaskine, kan du købe en mælkeskummer. Mælkeskummerens fornemmeste opgave er at skumme mælken til din kaffe - heraf navnet. I de elektriske mælkeskummere sidder der i bunden en pisker, som du kender det fra en blender (i en blender er det bare knive, som blender indholdet). Piskeren drejer lynhurtigt rundt og får mælken til at cirkulere rundt i beholderen. Derved dannes mælkeskummet.