Hvad kan vi hjælpe dig med?
Hvordan skal jeg opbevare kaffe?
Kaffe skal opbevares mørkt, tørt, køligt og i en lufttæt beholder, da ilt fjerner smag og aroma fra kaffen. Det kan virke som en god ide at opbevare din kaffe i køleskabet, men du risikerer at der opstår kondens, som får bønnerne til at tabe smag hurtigere. Stil dem i stedet i et køkkenskab eller spisekammer, hvor de er beskyttet mod lys og ikke står for tæt på ovn, komfur eller andre varmekilder.
Kaffens “fjender” er:
- Ilt
- Lys
- Varme
- Fugt
Hele kaffebønner kan holde på smagsstofferne meget længere end formalet kaffe, da ilten ikke kan trænge gennem bønnens skal, og den formalede kaffe har et meget større overfladeareal, som aromaen kan fordufte fra. Ristede, hele kaffebønner kan holde sig friske i ca. 3 måneder, hvis de er i uåbnet emballage. Efter åbning skal bønnerne helst bruges indenfor 4 uger. Vores poser har en envejsventil, som sikrer, smagen bliver bevaret.
Læs mere i vores blogindlæg.