• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg

Information

Tilmeld dig vores nyhedsmail!


Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe

  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag
Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

FAQ - ofte stillede spørgsmål

I denne FAQ, har vi samlet, og besvaret, en lang række ofte stillede spørgsmål om kaffebønner, espressomaskiner, pleje, kværne, teknikker og tilbehør indenfor espressoverdenen, så du let kan finde svaret på dit spørgsmål.
Vi opdaterer listen løbende, og du er altid velkommen til at sende en mail eller ringe herind, hvis du selv har et spørgsmål eller brug for assistance.

Kaffe

Espresso er kaffe, der brygges ved at tvinge vand igennem fintmalet kaffe ved hjælp af tryk. En espresso er en lille kop kaffe med en fremragende smag. Læs mere om espresso her »

Arabica og Robusta er de to primære kaffesorter, som dyrkes i et bælte langs ækvator, og som er grundlaget for de kaffevarianter, vi har i vores sortiment. Læs meget mere om Arabica og Robusta her ».

Mørk, medium eller lys? Det kan være svært at finde rundt i de forskellige betegnelser for kafferistning, men grundlæggende handler det om, hvilke karakteristika den rå kaffe har, og hvilke smagsnoter, man ønsker i den færdige kaffe. Læs meget mere om kafferistning her ».

Speciality coffee er kaffebønner af en hel særlig kvalitet og sporbarhed. Hold øje med CSC mærket, som er din garanti for at drikke kaffe af højeste kvalitet. Læs mere om Speciality coffee her ».

Vælg Speciality Coffee, hvis du ønsker en kaffe, der er dyrket efter særlige krav. Arcaffe følger kaffen nøje fra den dyrkes og til den leveres hos dem til ristning - en spændende proces, som kræver tid og passion. Læs mere om CSC kaffe her ».

Vi anbefaler, at man opbevarer sin kaffe i den oprindelige pose med 1-vejs ventil, som lukkes til med en clips eller lignende. Alternativt er en tætlukket beholder en god løsning, som sikrer at kaffens aroma bevares. Undgå at åbne for mange poser ad gangen, for at få mest muligt ud af dine kaffebønner. Læs mere om opbevaring af kaffe her »

Når man skal finde frem til kaffens smag, er det en god idé at lave en såkaldt cupping, som virkelig åbner op for smagsnuancer mm. I forbindelse med cupping kan man anvende et smagshjul, der giver et overblik over forskellige smagsnoter, som kaffe kan have. Hos Rigtig Kaffe har vi lavet vores eget smagshjul og en beskrivelse heraf. Læs mere om kaffesmagning og smagshjulet her »

Espressomaskiner

Der er mange muligheder indenfor espressomaskiner, og det kan være svært at skelne de forskellige typer fra hinanden. Læs mere om forskellen på espressomaskinerne her ».

Vedligeholdelse, rengøring og afkalkning er nogle af de vigtigste elementer, når det gælder om at passe på sin espressomaskine. Vi har lavet en række guides, der beskriver proceduren for bl.a. Jura, Nivona, Siemens, Gaggia og Delonghi. Se oversigten over vedligeholdelsesguides her ».

Gaggia har opdateret Brera's software, og ændret på afkalkningsproceduren. Du er nødt til at køre den nye afkalkningsprocedure igennem, for at fjerne advarselssymbolet fra displaet. Du kan blot fylde vand i vandtanken og undlade afkalkningsvæsken, da maskinen er afkalket. Du finder den nye afkalkningsmanual til Gaggia Brera her ».

En semiautomatisk espressomaskine bør rengøres hver dag, så du får det bedste resultat ud af din maskine. Det er vigtigt at rengøre filterkurven og steameren. Læs mere om rengøringen her ».

Rancilio Silvia er en ikonisk maskine, som findes i rigtig mange danske hjem, og rengøring og vedligeholdelse er afgørende for maskinens ydeevne og levetid. Læs mere om, hvordan du plejer Rancilio Silvia her ».

Juras legendariske espressomaskiner leverer en helt fantastisk espresso, og for at sikre dig, at din maskine yder det bedste og har de bedste levevilkår, er det vigtigt at pleje og rengøre maskinen efter foreskrifterne. Læs om om pleje af Jura espressomaskiner her ».

Du får mest ud af din Gaggia Accademia, hvis du sørger for at rengøre, afkalke og pleje maskinen efter foreskrifterne. Du får et langt bedre resultat, og maskinens levetid forlænges. Læs mere om rengøring af Gaggia Accademia her ».

Kaffekværne og espressokværne

Kafferester, kaffefedt og olier vil helt naturligt sætte sig på kværnbladene med tiden, og kværnbladene bør derfor rengøres ca. hver 14. dag alt efter, hvor meget kværnen bruges. Du kan læse mere om rengøringen af kværne her ».

Den helt grundlæggende forskel på en espressokværn og en kaffekværn er formalingsgraden, altså hvor fint kaffen kan males. Til espresso kræves en meget fin formaling, og derfor er en espressokværn et uundværligt værktøj for det bedste resultat. Du kan læse mere om valget af kværn her ».

Kaffebryggere

En vakuumbrygger (også kaldet syphon eller kolbekaffebrygger) er en fascinerende og anderledes kaffebrygger, der ved hjælp af vakuum brygger en fremrange kop kaffe. Mest kendt er nok Bodum Pebo, men der findes mange varianter på markedet. Læs mere om vakuumbryggere her ».

En kaffemaskine med kværn er en smart og praktisk filterkaffemaskine, der ved hjælp af den indbyggede kværn maler og doserer den mængde kaffe, der skal bruges. Dette giver dig muligheden for at brygge filterkaffe med friskmalede bønner, og dermed udnytte kaffen på bedste vis. Læs mere om kaffemaskiner med kværn her ».

Plejeprodukter

En espressomaskine har brug for at blive afkalket og rengjort med de rette rengøringsmidler, for at sikre, at de indre dele ikke beskadiges. Du kan læse mere om, hvad der sker, hvis der rengøres med forkerte produkter her ».

Claris Blue, Claris White, pro eller smart - er du i tvivl om, hvilket Jura filter, der passer til din maskine, så kan du finde vores vejledning til valg af Jura filter her ».

Teknikker

Semiautomatiske og automatiske espressomaskiner er udstyret med en manuel steamer, så du selv skal skumme mælken op til cappuccino, latte mm. Det er ganske let og kræver blot en stålkande og lidt øvelse. Læs vores guide til opskumning af mælk her ».

For det bedste resultat på en semiautomatisk espressomaskine, er det nødvendigt at tampe kaffen inden brygning. Dette gør man, for at sikre den korrekte gennemløbstid gennem kaffen. Læs mere om tampere og tamperteknikken her ».

Diverse

En vandfilterkande er en smart kande, hvor der isættes et kalkfilter, så vandet i kanden filtreres for kalk og urenheder inden det hældes ud. Filtreret vand er velegnet til at hælde på espressomaskiner, så der kommer mindst muligt kalk ind i systemet. Læs mere om vandfilterkander her ».

Hos Rigtig Kaffes har vi lavet et manualindeks, hvor du finder manualer til en lang række espressomaskiner og kværne. Du finder brugermanualerne her ».

Er din kvittering blevet væk, kan du hurtigt og let finde frem til den ved at gå til siden Ordredetaljer. Her skal du blot indtaste dit ordrenummer (Begynder med RK) og den email-adresse, der er brugt ved bestilling.