• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg

Information

Tilmeld dig vores nyhedsmail!
Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Sådan bestiller du espressodrikke på cafeen

Espressoshot Espresso er fundamentet for hele vores kaffekultur, også nar vi taler om lækre mælkebaserede drikke - herunder cappuccino, caffe latte, latte macchiato osv.

En rigtig espresso som vi kender den fra sydens varme, er et “shot” meget koncentreret espresso, men brygger man mere får man en fantastik kaffe.

Her under kan du læse om en lang række af de mest almindelig kendte espressobaserede drikke, som man selv kan lave på sin espressomaskine - ved fuldautomatiske espressomaskiner, er det lidt forskelligt, hvilke drikke, der kan brygges - dette afhænger af maskinens software.

Espresso brygges som udgangspunkt på mindst 7 gram malet kaffe, under 9 bars tryk og med en gennemløbstid på cirka 20-25 sekunder. Gennemløbstiden er den tid, som vandet er i berøring med den malede kaffe - jo længere den er i berøring, jo flere bitterstoffer trækker man med ud af kaffen, og dette påvirker resultatet markant.

Afhængigt af espressoens størrelse, kalder man den for en ristretto, doppio eller lungo.

Ristretto

Ristretto brygges ved at man stamper bønnerne hårdere før brygningen, således der løber mindre vand igennem. Derved bliver smagen mere koncentreret - en kraftig drik, som ikke er for alle!

Doppio

Doppio er italiensk for "dobbelt" og her er selvfølgelig tale om en dobbelt espresso - dvs der køres to espressoskud ned i en kop - ca. 14 gram malet kaffe, hvilket giver en mere intens oplevelse. Kan være en fordel, hvis der skal blandes med mælk, så kaffen giver noget power til den færdige drik.

Lungo

Lungo er italiensk for "lang" - denne brygges helt modsat af ristretto, her forlænger man gennemløbstiden til op til et minut, så der løber mere vand gennem bønnerne. Lungo er en knapt så stærk som espresso, men indeholder mere bitterhed.

Americano

En americano er noget af det tætteste, du kommer på en traditionel “dansk” kop kaffe, hvis vi skal brygge på en espressomaskine. Her blandes et espresso shot med en lille smule helt varmt vand. Modsat en lungo opnår man her en rundere og blødere kop kaffe, da man ikke forlænger gennemløbstiden, men blot tilføjer vand - fx gennem steameren.
Americano kan dog ikke sammenlignes direkte med en kop kaffe, da den har en helt andet crema som gør den ekstra blød.

Cappuccino

Cappuccino er en blanding af lige del espresso og mælkeskum. Cappuccino er kendt fra mange cafeer, da den sammen en caffe latte er danskernes foretrukne espresso/mælkedrik. Cappuccino er en cremet og lækker drik med en mild og let sødmefuld smag takket være mælken.

Caffe Latte

Caffe Latte er en blanding af et shot espresso og varmet mælk. Dette giver en blød og fin smag, som er knapt så cremet og "fed", som en cappuccino, da der ikke er mælkeskum i. Det normal forhold er 3 dele mælk til 1 shot espresso.

Latte Macchiato

Et espresso shot med lige dele varm mælk og mælkeskum. Her får man en flot lagdelt drik, hvor den lette mælk falder til bunds efterfulgt af kaffe og mælkeskum på toppen. Dette er en meget "mælket" drik, som er cremet, blød og lækker!

Flat white

Flat white er en australsk drik, der blev opfundet i midten af 80’erne. Her hælder man fin mælkeskum ned i et shot espresso (evt et dobbelt shot) - modsat af en cappuccino, hvor man ofte starter med mælk efterfulgt af espresso.

Espresso macchiato

En espresso macchiato er et espresso shot med en lille smule mælkeskum - macchiato er italiensk for “plettet”.

Cortado

En cortado er en spansk espressodrik, der består af en del espresso og en del varmet mælk. Mælken skal hældes i kaffen, så cremaen stadig ligger intakt på toppen.

Kaffebønner

Du kan også selv lave fantastisk kaffe derhjemme.

Her finder du vores kaffebønner, hvor der er mulighed for at vælge blandede pakker, så man kan smage sig frem til sin helt egen favorit Kaffebønner

Kaffeviden

På vores blog finder du masser af viden om kaffe, og inspiration. 

Fx kan du blive klogere på de forskellige kafferistninger her Kafferistning

Espressomaskiner 

Måske er du allerede klar til, at lave de fantastiske kaffedrikke derhjemme, og vil vide lidt mere om de forskellige espressomaskiner.

Vi har lavet en guide som du kan læse her Guide til espressomaskiner